Madonna? Britney? Nuda! Svět zasáhla boylemánie! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Madonna? Britney? Nuda! Svět zasáhla boylemánie!

Susan Boyle
Susan Boyle (ČTK, ara)

LONDÝN – Madonna či Britney se můžou jít bodnout! Svět zasáhla »boylemánie«! Ještě před měsícem to byla úplně neznámá »teta« ze skotské vesnice. Dnes tahle účastnice britské pěvecké soutěže »Británie hledá talent« plní denně stránky novin. Ano, řeč je o Susan Boyle (48).

Madonna či Britney se můžou jít bodnout! Svět zasáhla »boylemánie«! Ještě před měsícem to byla úplně neznámá »teta« ze skotské vesnice. Dnes tahle účastnice britské pěvecké soutěže »Británie hledá talent« plní denně stránky novin. Ano, řeč je o Susan Boyle (48)

Už teď se dá říci, že je úspěšnější než britský zpěvák Robbie Williams, který se v USA neúspěšně snaží prorazit už 15 let. Susan stačil necelý týden na to, aby se stala nejpopulárnější zpěvačkou Ameriky.

Při soutěži se Susan nenechala odradit původně hodně nevlídným přijetím obecenstva, které na ni dokonce bučelo. Píseň z muzikálu Bídníci I Dreamed A Dream vystřihla tak famózně, že vehnala slzy do očí nejen porotě, ale i většině posměváčků. Od té doby její popularita závratně roste. Záznam jejího zpěvu zhlédlo na internetovém serveru YouTube už 120 milionů diváků (na lednovou inauguraci prezidenta Obamy se na stejném serveru podívalo jen 18,5 milionu lidí). O účast Boyle ve svém studiu se začali přetahovat nejlepší moderátoři světa: Oprah Winfrey, Jay Leno, Larry King, její jméno zaznělo i v kultovním americkém kresleném seriálu South Park.

Hollywoodští filmoví magnáti soupeří o to, kdo nafilmuje její životní příběh. Každá z nabídek má hodnotu několika desítek milionů korun. Její příběh by ani ten nejlepší hollywoodský scenárista nevymyslel. Susan, která trpí lehkou mozkovou dysfunkcí, přezdívali Hloupá Susan. Do podvědomí milionů lidí se teď zapsala nejen zpěvem, ale také tvrzením, že je ještě panna a že ji doposud žádný muž nepolíbil. Šibalka Susan ale vzápětí své tvrzení v televizní show ITV1 vyvracela: „Byl to jen vtípek. Nikdy nepolíbená? Ne, ve skutečnosti jsem s tím nikdy nepřestala!“

Mimochodem – Susan se už před 15 lety snažila zaujmout svým zpěvem v tehdy populární britské show »Moje krevní skupina lidí«, tehdy se jí ovšem vysmáli...

Přestože je Susan nejzářivější hvězdou britské show, vítězství nemá zdaleka ještě v kapse. K jejím vážným konkurentům patří holčička Hollie Steel (10), které lékaři kvůli chronickému onemocnění plic dokonce chtěli vzít plíci, a velšský školák Shaheen Jafargholi (12).

Největší konkurenti Boyle:

28.4.2009

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.