Potyčka s novináři, Menzelová v nemocnici | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Potyčka s novináři, Menzelová v nemocnici

Režisér Jaroslav Brabec a fotoreportér Blesku mluví s jedním z přivolaných policistů.
Režisér Jaroslav Brabec a fotoreportér Blesku mluví s jedním z přivolaných policistů.

PRAHA – K incidentu mezi fotografy deníku Blesk na straně jedné a režisérem Jaroslavem Brabcem a těhotnou Olgou Menzelovou na straně druhé došlo včera odpoledne v Praze na Vyšehradě ve Vratislavově ulici před domem, v němž Brabec bydlí.


„Čekali jsme ve svých vozech na ulici ve snaze pořídit společnou fotografii známého páru. Za sklem vozu Olgy Menzelové se totiž objevil lísteček s textem, z něhož bylo patrné, že Menzelová se stěhuje právě do Vratislavovy ulice do Brabcova bytu,“ prohlásil jeden ze zmíněných fotoreportérů Blesku.

„Krátce po půl třetí odpoledne přijela Olga Menzelová s Brabcem k domu. Když jsme je chtěli vyfotografovat ze svého auta, paní Menzelová se pokusila kolegovi otevřeným okénkem sebrat klíčky ze zapalování,“ dodává fotograf, na něhož prý vzápětí zaútočil režisér Jaroslav Brabec, který mu údajně poškodil i kameru a na jedno auto novinářů pak měl dokonce najíždět i autem a jedno z nich lehce nabourat.

Olga Menzelová, která je v šestém měsíci těhotenství, popisuje událost trochu jinak. „Všimla jsem si, že mě fotí, tak jsem šla k nim, abych se jich zeptala, odkud jsou a co tam dělají. Kliknutím zvětšeteDošlo ke strkanici,“ řekla deníku Aha! Menzelová. Pak se jí prý udělalo špatně a vzápětí ji odvezla sanitka. „Byla jsem asi dvě hodiny hospitalizovaná v nemocnici. Lékaři mi nařídili klid, protože došlo k psychickému otřesu. Ke krvácení naštěstí nedošlo, našli mi jen jednu modřinu, která ale nebyla asi způsobena tou situací,“ dodává Menzelová. Podle jejích slov je celou událostí pobouřený i režisér Jiří Menzel. Incident vyšetřovala na místě policie, vpodvečer vypovídali její účastníci na policejní stanici. „Paní oznámila, že je obtěžována, proto jsme oznámení na místě prověřili. O několik minut později jsme začali prověřovat dopravní nehodu. Oznamovatelka byla převezena do nemocnice na vyšetření,“ uvedla policejní mluvčí Iva Knolová.


Video z celého incidentu, které pořídil jeden z fotoreportérů Blesku ke stažení zde!


Autor: (red)
Foto Aha! – David Kundrát, Petr Novotný, Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.