Zemřel Michal Dočolomanský - Zabila ho rakovina | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zemřel Michal Dočolomanský - Zabila ho rakovina

Dočolomanský ve své nejslavnější roli ve filmu Adéla ještě nevečeřela.
Dočolomanský ve své nejslavnější roli ve filmu Adéla ještě nevečeřela. (: ČTK, ara)

BRATISLAVA – Včera v jedenáct hodin dopoledne zemřel slovenský herec Michal Dočolomanský (†66). Rakovině plic podlehl po ročním boji na Klinice pneumologie a ftizeologie Fakultní nemocnice s poliklinikou v bratislavském Růžinově, kde se podroboval chemoterapiím a náročné léčbě.

Potvrdila to mluvčí nemocnice Rút Geržová. Českým divákům byl »Dočo« známý především z komedií Adéla ještě nevečeřela, Tajemství hradu v Karpatech či seriálu Inženýrská odyssea.

Že má rakovinu plic Dočolomanský věděl přes rok, informace o ní prosákly na povrch ale až letos v lednu. Herec však dál hrál ve Slovenském národním divadle a především dál kouřil, což bylo trnem v oku rodině i lékařům. Jinak se však stáhl do soukromí. Krátce před propuknutím nemoci si ještě stihl zahrát ve zrušeném bratislavském muzikálu Hello, Dolly s Helenou Vondráčkovou či pokřtít detektivku o Sherlocku Holmesovi Golemův stín, která odkazuje na jeden z jeho nejslavnějších filmů – Adéla ještě nevečeřela.

Poslední dobou se zdravotní stav Dočolomanského zhoršoval, on ale o svůj život bojoval. Podroboval se náročné léčbě a ozařování, přestože ho to stálo mnoho sil. Včera však svůj boj prohrál.

„Velmi mě úmrtí Michala Dočolomanského ranilo. Kromě toho, že byl mým muzikálovým partnerem, jsme se znali mnoho let. Zase jeden kamarád a noblesní člověk odešel kvůli téhle hnusné nemoci. Bojím se jí, můj manžel Martin musí s kouřením okamžitě přestat,“ řekla deníku Aha! Helena Vondráčková.

S manželkou Martou, s níž měl dvě děti, byl Dočolomanský dvaadvacet let rozvedený, přesto si byli nadále velmi blízcí. „Je to finále, buďte citliví,“ svěřila se médiím nedávno paní Marta, která tušila konec. Rodina se kolem herce semkla jako nikdy předtím, komunikovala dokonce i s Dočolomanského dlouholetým přítelem Alexanderem Godou. Právě tomu herec odkázal veškerý majetek. O čtyřiadvacet let mladší televizní technik dostal byt v Bratislavě a chatu ve Studénce na Záhorí, kde populární herec trávil hodně času. Rodina a děti to však žádném případě nepovažují za vydědění a jsou se vším smířeni.„Znala jsem ho odjeho mládí, byl to výborný herec a kolega. Asi před půl rokem jsemse s ním a s Naďou Konvalinkovou setkala v Brně, jsem ráda, že jsem ho ještě viděla. Všichni moji drazí už jsou na nebesích, nedá se nic dělat,“ řekla herečka Květa Fialová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.