Vondráčková se zhroutila! Útok na mrtvého pejska! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vondráčková se zhroutila! Útok na mrtvého pejska!

ŘITKA/PRAHA – Za ta léta už si Helena Vondráčková (61) zvykla na ledacos. Pomluvy, nadávky, urážky... Dokud se týkaly jen jí a jejího manžela Martina Michala (49), zatnula zuby, a přestože se zuby nehty brání, vypěstovala si vůči nim jistou otrlost.


Teď ale zcela nepřipravená dostala ránu na solar, která jí vyrazila dech a zlomila ji. Jeden časopis začal špinit památku její fenky Lizy, která před několika týdny zemřela. Helena ji prý utrápila!

„Helena nechala svou fenku umírat opuštěnou!“ hlásá časopis s tím, že Helena nechala Lizu u cizích lidí a odjela si užívat do Turecka. Prý se ani neobtěžovala vodit ji k doktorovi, nechala ji operovat špatným lékařem a fenka skončila jako pokusný králík. A tyhle lži srazily na vše zvyklou Helenu na kolena. „Jak to mohou psát, proč využívají bolest němé tváře?“ nechápe plačící zpěvačka. Nemá potřebu vysvětlovat, jak to všechno bylo. Celé její okolí, celá ves Řitka, kde bydlí, a personál veterinární kliniky vědí, jak to s Lizou bylo. Jak Helena s Martinem drželi u Lizy nonstop služby, v nichž se střídali. Že Martin přestal Helenu doprovázet a zůstával u psa, když ona musela zpívat, zatímco když potřeboval z domu on, zůstávala s fenkou Helena nebo někdo z jejích blízkých.

„A jak bych ji já mohla vodit k doktorovi, když se Lizka po operaci kyčle nepostavila na nohy? Vážila několik desítek kil! Proto s ní jezdil Martin, který jí jako chlap unesl, a i on potřeboval pomoc,“ prožívá Helena znovu a znovu poslední krušné týdny, kdy s Lizkou jezdili každé dva dny na kontroly a na injekce, které měly fence pomoci zvládnout infekci. Nikdo nečekal, že to vezme tak rychlý konec, proto Martin poslal Helenu na dovolenou do Turecka s Jitkou Zelenkovou. Sám nejel nikam a zůstal držet u Lizky stráž. Zpráva, že se zdraví psa během pár dní zhoršilo a fenka zemřela dřív, než se panička stihla vrátit, Helenu opravdu zastihla v Turecku. „Proplakala noc,“ brání kamarádku Zelenková. A Michal, který ví, že fenku měla Helena ráda jako dítě, vidí po útoku na ženiny city rudě. „Ten prolhaný článek mohla napsat jen lidská spodina. Ale vyšší odpovědnost za něj nesou naši politici, ministři Langer a Pospíšil i jejich předchůdci, kteří tuto zemi udržují v morálním rozkladu. My se nemáme jak bránit, a oni ten stav udržují, neumožňují vymahatelnost práva. Měli by odstoupit, a podle mě je to předvolební varování pro všechny, aby nedávali hlas ani jedné ze dvou stran, které se v uplynulých desetiletích na našem právním stavu podepsaly,“ zlobí se Martin Michal.


Autor: Petr Macek
Foto Aha! – Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.