Eva Vejmělková - Píšťalka z Básníků: Skrývá se! Proboha, co se jí stalo? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Eva Vejmělková - Píšťalka z Básníků: Skrývá se! Proboha, co se jí stalo?

Eva dnes.
Eva dnes. (Aha! – David Kundrát, Marek Pátek)

HAVÍŘOV – Pamatujete na Evu Vejmělkovou (39), jednu z nejkrásnějších českých hereček konce 80. let? Éterickou vílu s něžným pohledem, hvězdu Básníků a Fontány pro Zuzanu? Dnes se skrývá před světem ve svém domě v Havířově, má dvě malé děti a není po ní ani vidu, ani slechu.

Pamatujete na Evu Vejmělkovou (39), jednu z nejkrásnějších českých hereček konce 80. let? Éterickou vílu s něžným pohledem, hvězdu Básníků a Fontány pro Zuzanu? Dnes se skrývá před světem ve svém domě v Havířově, má dvě malé děti a není po ní ani vidu, ani slechu. Pryč je i její křehká postava, po níž prahly miliony chlapců a chlapů. Co zahnalo Evu, kterou by už dnes asi málokdo poznal, do ústraní?

„Žiju přítomností a netrápím se, co bude dál. Herectví se už věnovat nechci, protože dobrá máma je určitě víc než vystresovaná a frustrovaná stárnoucí herečka,“ krčí rameny Eva. Do showbyznysu se nechce vrátit ani za nic, odmítá i všechny rozhovory. Kromě herectví vystudovala i psychologii, věnovala se práci s drogově závislými, teď se ale plně věnuje dcerám Taře (5) a Ritě (2). „Role matky byl vždycky můj životní sen. A od té doby, co se mi splnil, mám pocit, že jsem se z něj ještě neprobudila. Herectví už je pro mě minulostí, mateřství jsem odkládala hodně dlouho a teď si ho chci plně vychutnat,“ říká a všechno ostatní jí může být ukradené. Spokojeně si žije v domku v Havířově, společně se sestrou a její rodinou. „Tvoříme nerozlučnou komunitu, kde se všichni milují, a to nás chrání před světem kolem,“ dodává. Pohled na její postavu vyvolává dojem, že je znovu v očekávání, ona sama se ale skoro provinile usměje: „Ne, těhotná nejsem.“

Eviným manželem a otcem jejích děti je slovenský režisér Dušan Rapoš (55), který ji obsadil právě do osudové role v trilogii Fontána pro Zuzanu. „Byla to láska na první pohled a před lety jsme se vzali v Las Vegas. Byla to bláznivá svatba. Já měla rudé šaty a oddával nás imitátor Elvise Presleyho v slavné Graceland Wedding Chapel. Přímo v USA jsme i počali naši první dceru,“ říká Eva, která se kromě Zuzany objevila jako Píšťalka ve dvou dílech Básníků (Konec básníků v Čechách, Jak básníkům chutná život), v seriálu Chlapci a chlapi a několika dalších filmech.

Pak přišly děti a návrat na Ostravsko. Naposledy a zcela výjimečně se objevila v roce 2005 v roli slovenského seriálu Rodinná tajemství, kde si zahrála těhotnou prostitutku.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.