Obvinění manžela Báry Basikové: Krádeže, drogy a chlast! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Obvinění manžela Báry Basikové: Krádeže, drogy a chlast!

 (Aha! – David Kundrát)

PRAHA/CHEB – Zpěvačka Bára Basiková (45), která se nedávno potřetí vdala, asi na chlapy vážně nemá štěstí! Jak totiž potvrzují lidé z okolí jejího nového chotě Petra Poláka (30), je to pěkný »ptáček«. Za svého působení v chebském divadle měl velké problémy s alkoholem, opletačky s policií kvůli požáru za 30 milionů Kč a podle dvou svědectví měl údajně vybílit a zničit vypůjčený byt, ve kterém žil s dívkou, která jela v drogách…!

Polák se dostal k herectví údajně díky protekci. „Z brněnské konzervatoře ho sice vyhodili, ale přimlouval se za něj Arnošt Goldflam, že by si zasloužil šanci. Tak ji dostal. Talent měl, ale prošustroval ho blbnutím,“ vzpomíná na něj bývalá dramaturgyně chebského divadla Alena Zemančíková. Podle ní to byl nezodpovědný kluk, který se ani neobtěžoval učit divadelní texty.

Své k tomu říká i tehdejší ředitel divadla František Hromada. „Šlo o nadějného herce, ale byl to enfant terrible. Byl velmi oblíbený u dívek, včetně mé dcery. Dost však koketoval s alkoholem – a to ho sráželo. Začal mít u nás problémy, proto když se za něj objevila lepší náhrada, rozloučili jsme se,“ vzpomíná ředitel.

Podařilo se nám zkontaktovat i ženu, která tehdy Polákovi v roce 1997 zapůjčila byt, ale už po týdnu se z něj prý stal neobyvatelný kutloch. „Vypadalo to tam jako ve feťáckém doupěti. Vím, že v té době tam přebývala i jeho kamarádka Danica, která byla na drogách. Takže bůhví, co se tam dělo. Zničený byl nábytek, matrace, povlečení. Nádobí všude roztahané po zemi, mezi tím vajgly, no hrůza! Navíc mi zmizela hotovost, sbírka cédéček a spousta mého oblečení, které jsem pak viděla na té jeho holce,“ svěřila se deníku Aha! žena, která se představila jako Helena K.

„Na to si vzpomínám. Před Polákem jsem ji varovala, protože byl hrozně nezodpovědný. Bylo to od něj pěkně hnusné, ta holka je hodná, takové zacházení si od nikoho nezasloužila,“ dodává k tomu dramaturgyně Zemančíková.

Na světlo vychází ale i další obvinění. Polák se podle všeho dokonce ocitl i v hledáčku kriminalistů, kteří vyšetřovali úmyslně založený požár v chebském divadle. „On se k tomu přimotal dost pitomě. Připotácel se ožralý z protějšího domu a chtěl jim pomáhat hasit. Vzbudil tím pozornost, a tak ho jeden čas pokládali za strůjce toho požáru. Policie ale dodnes nevyšetřila, kdo to vlastně podpálil,“ vybavuje si exředitel Hromada.

Kvůli obviněním jejího manžela jsme Báru Basikovou požádali o rozhovor, ani ona, ani Petr Polák však nereagovali…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.