Syn Karla Svobody: Bude otcem! Dostane novorozeně miliony po dědovi? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Syn Karla Svobody: Bude otcem! Dostane novorozeně miliony po dědovi?

Fotografie
Fotografie (internal)

JEVANY – Petr Svoboda (28), syn legendárního hitmakera Karla Svobody (†68) bude otcem. Jeho přítelkyně, slovenská herečka Lucia Gažiová (28) je těhotná! „Tu skvělou zprávu jsem se dozvěděl ve chvíli, kdy jsem na benzinové pumpě tankoval naftu. Byl jsem ale tak mile překvapený, že jsem omylem vzal benzin,“ usmívá se šťastně mladý Svoboda.

Petr Svoboda (28), syn legendárního hitmakera Karla Svobody (†68) bude otcem. Jeho přítelkyně, slovenská herečka Lucia Gažiová (28) je těhotná! „Tu skvělou zprávu jsem se dozvěděl ve chvíli, kdy jsem na benzinové pumpě tankoval naftu. Byl jsem ale tak mile překvapený, že jsem omylem vzal benzin,“ usmívá se šťastně mladý Svoboda.

V současné době ho plně zaměstnávají přípravné práce na slovenský filmový festival Artfilm, jehož je výkonným ředitelem, i tak si ale s Lucií Gažiovou (28) najde chvilku na společné plánování budoucnosti. „Je mi jedno, zda to bude chlapec, nebo děvče, ale velmi se těším. Jestli dětství prožije v Jevanech nebo někde jinde, to je tajemství,“ říká Petr.

„Miminko se narodí v prosinci, to měl narozeniny i táta. Moc mě mrzí, že se nedožil dalšího vnoučka,“ dodává Petr Svoboda, který se slovenskou herečkou Lucií Gažiovou chystá již tři roky svatbu.

Další přírůstek do rodiny Karla Svobody už nemůže podstatným způsobem změnit rozdělení dědictví mezi pozůstalými po zesnulém hudebníku. A to i v případě, že by se zpětně našla závět, ve které by se o nároku ještě nenarozených dětí syna Petra na skladatelův majetek hovořilo. „Občanský zákoník jasně říká, že takové právo dědit lze v závěti určit i pro ještě nenarozené, avšak v době sepsání závěti již počaté dítě. Jiná možnost není přípustná,“ sdělil pražský advokát Jakub Drábek. A protože byl potomek Svobodova syna Petra počat více než rok po jeho smrti, jeho se taková situace netýká a dědit po dědečkovi rozhodně nebude.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.