Dcera Ondřeje Neffa Irena - POTVRZENO: Manžel ji zavraždil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dcera Ondřeje Neffa Irena - POTVRZENO: Manžel ji zavraždil!

Irena Neffová se svým manželem-vrahem Robertem Neffem Novákem.
Irena Neffová se svým manželem-vrahem Robertem Neffem Novákem.

RUDNÁ – Nejčernější obavy se naplnily! Irena Neffová (†28), dcera známého spisovatele a publicisty Ondřeje Neffa (62) a matka osmnáctiměsíční Dominiky, je mrtvá! Zavraždil ji manžel Robert Neff Novák. Ten se také policistům k hrůznému činu přiznal.


A zakopal v lese!

Tragická zpráva přišla včera odpoledne poté, co kriminalisté našli Irenino tělo zakopané v lese na Berounsku. Ondřej Neff i jeho přítelkyně – herečka Ljuba Krbová (49) jsou v naprostém šoku! Vraždil člen jejich rodiny. Proč to udělal?

Kliknutím zvětšete„K vraždě došlo už 23. února v místě pražského bydliště páru. Po slovní hádce manželku fyzicky napadl a následně usmrtil. Kliknutím zvětšeteTělo pak odvezl svým osobním vozem a zakopal ho v lesnatém terénu blízko obce Rudná ve středních Čechách. Osobní věci své ženy odhodil v igelitové tašce nedaleko Radotína do Vltavy,“ říká mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek. Podle něj se pachatel, tedy manžel Neffové, k činu přiznal a s kriminalisty nyní spolupracuje.

Robert Neff Novák přitom oznámil, že se jeho manželka ztratila až 24. února během cesty do fitness centra. Kliknutím zvětšeteA od té doby žil i s osmnáctiměsíční dcerkou Dominikou v domě Ondřeje Neffa... „Chovali jsme se k němu jako k trpícímu člověku,“ přiznal včera spisovatel.

Komisař Roberta Neffa Nováka již obvinil z trestného činu vraždy a podal návrh na uvalení vyšetřovací vazby. „V průběhu vyšetřování vyvstaly okolnosti, které nasvědčovaly tomu, že osmadvacetiletou ženu někdo zavraždil. To potvrdily i další poznatky, které kriminalisté získali v rámci vyšetřování a v neposlední řadě i opakovanými výslechy manžela zmizelé,“ dodává policejní mluvčí Bernášek. Tělo Neffové teď putuje na soudní pitvu. Pražská »mordparta« pokračuje ve výsleších dalších desítek lidí.

Ondřej Neff: »On hrál strašnou komedii«

PRAHA – Zkroušený, psychicky i fyzicky na dně. Spisovatel Ondřej Neff včera jen těžko vstřebával fakt, že mu jeho zeť zavraždil vlastní dceru. I když k tomu od středy směřovaly všechny indicie.

● Věděl jste to, že mají vaše dcera a její manžel problémy?
„Vůbec, já jsem to netušil! Byl jsem v té rodině na návštěvě den před tím, než se to stalo, a dcera vůbec nedala najevo, že by měla nějaké problémy!“

● Když vám policie oznámila, že ji našli mrtvou, co se ve vás odehrávalo?
„Jak je asi otci, kterému někdo zavraždil dceru a pak dva týdny hrál komedii a vylepoval plakáty po Smíchově a donutil mě, abych udělal hledací webovou stránku. Jsem zoufalý…“

● Jaký byste mu dal trest?
„Nežijeme v době kamenné, máme soudy, které to posoudí, třeba ho pustí, to nevím… Mě ten člověk nezajímá, mě zajímá osud mé vnučky, o kterou se chci postarat.“

● Vy jste začal svého zetě podezřívat už dřív?
„Podívejte se, já se jako spisovatel zabývám vymýšlením příběhů, takže jsem uvažoval o patnácti variantách. A to, že manžel zabije manželku, je prostě schéma známé už z antické literatury a já jsem mu to i do očí řekl, že přichází v úvahu. Ale jednal jsem s ním do poslední chvíle jako s člověkem, který je stejně postižený jako já. Jemu zmizela žena, mně dcera. Já jsem ho nijak nepodezíral!“
*Z rozhovorů pro iDnes a rádio Impuls


Autor: LUBOŠ PROCHÁZKA, (red)
Foto Aha! – Alexandr Malachovský, http://irena.neff.cz

14.3.2008

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.