Jiří Korn -Teď září v opeře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Jiří Korn -Teď září v opeře!

Jiří Korn při děkovačce.
Jiří Korn při děkovačce. (Aha!: Kateřina KOVÁŘOVÁ)

PRAHA – Záplavy květin a bouřlivý desetiminutový potlesk. Toto si vychutnával ve čtvrtek večer zpěvák Jiří Korn (56) na prknech Státní opery Praha po premiéře opery Candide. V lóži přímo u jeviště zpěvákův výkon sledovala i jeho bývalá manželka Kateřina Kornová (38) s dětmi, ti však po představení ihned odešli.

Jiří Korn na následné párty přijímal gratulace od svých kolegů. A není divu. Na jevišti je skoro celé tři hodiny a kromě velkého množství textu zpívá i několik písní v angličtině. „Myslím si, že moc dobře anglicky neumím. Texty jsem se učil s jedním kolegou, který je Američan. Zpočátku jsem měl říkat v angličtině i mluvené texty, tak jsem si oddychl, když to po mně nakonec nechtěli,“ smál se zpěvák. Kornovi přišli poblahopřát i Dana Morávková s manželem Petrem Maláskem, či Daniela Šinkorová. „Inscenace se mi moc líbila, ale to víte. Když se na něco dívá režisér, hned vidí svoji verzi, jak by to udělal on sám,“ glosoval své postřehy Juraj Herz, kterého doprovázela manželka Tereza Pokorná.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.