V X Factoru to znovu vře: Další útok na porotu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

V X Factoru to znovu vře: Další útok na porotu!

Minulou neděli nám Nova ve svém sestřihu ukázala, jak si na porotu vyšlápl jeden ze svérázných soutěžících. Ještě nebyl odvysílaný ani druhý díl a už je tu další útok!


Celá řada soutěžících se totiž pustila do poroty a vyčítá jí, že diskriminuje příliš mladé zpěváky. Patnáctiletí a šestnáctiletí prý vůbec nedostali šanci! A na internetu se objevuje stále více zpráv, že v zákulisí soutěže je vše předem domluvené a porotci mají jasné instrukce, jaký typ lidí by měl do finále postoupit. Nedělnímu Aha! se dokonce přihlásili soutěžící, kteří si s hodnocením poroty vůbec nebrali servítky!

Patnáctiletí na odstřel

„Podstatné pro porotu bylo, jak ten člověk vypadal a jak se choval. Patnáctiletí nikoho nezajímali, proto i kdyby zpívali jako bohové, do soutěže by je stejně nepustili,“ popsal nám svou zkušenost Jiří Trojan z Prahy, otec patnáctiletého Pavlíka, který před porotou na castingu neobstál. „Na zpěv chodí od první třídy. Jeho učitelka říká, že větší talent ještě neučila. X Factor mě strašně zklamal. Snaží se z toho udělat čtvrtou řadu SuperStar,“ dodal emotivně. Ve spojení je i s dalšími rodiči, se kterými se seznámil během castingu v Praze a jejichž ratolesti dopadly úplně stejně. „Myslel jsem si, že to bude dobrá soutěž, ale potom, co jsem zažil casting a mohl vidět, kdo postoupil a kdo ne, tak jsem zhnusen. Ti nejmladší vypadli snad všichni.“

Sen zpívat před Osvaldovou se rozplynul…

Vlna diskusí okolo X Factoru se rozpoutala také na různých internetových stránkách, kam své postřehy neváhají napsat i další soutěžící. „Zpívám od malinka, kdybych neuměla, tak jsem natolik soudná, že tam ani nevlezu. Věřila jsem, a nejen já, že postoupím aspoň do druhého kola, ale bohužel. Jsem moc zvědavá, co vlastně hledají. Když jsem slyšela ostatní adepty, běhal mi mráz po zádech, jak úžasně zpívali a také nepostoupili,“ napsala například Milada Kulašicová z Prahy.

Záleželo prý na náladě porotců!

Nejinak tomu bylo i v ostatních městech, kde se castingová kola konala. „Patřím do nejstarší kategorie (1949). Celý život jsem se věnovala hudbě, zpívala jsem i v televizi. Jsem hodně zaskočená porotou. Můj výkon okomentoval pouze jeden z nich. Ostatní dva neřekli vůbec nic. Chtěla jsem si splnit sen a zpívat před porotou Osvaldová a spol… Jsem přesvědčena, že výběr postupujících záležel pouze na štěstí a momentální náladě porotců,“ přilila olej do ohně zpěvačka Dája z Ostravy.

Nova nařčení rezolutně odmítá!

Adam Kotalík z Novy, koordinátor projektu, nad takovými tvrzeními jen nevěřícně kroutí hlavou a říká: „Účastníků ve věku 15 až 24 let se do soutěže přihlásilo suverénně nejvíce, proto jich také tolik nemohlo postoupit dál. O žádné diskriminaci nemůže být vůbec řeč!“

SuperStar o X Factoru: Konkurence se nebojíme!

Transsexuál Jaroslava Brokešová: Složení poroty mě naštvalo!


Autor: David LAŠTOVKA
Foto archiv TV Nova

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.