Petr Svoboda: Vendula chtěla tátu zabít! Teď se přiznala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Petr Svoboda: Vendula chtěla tátu zabít! Teď se přiznala!

Petr Svoboda
Petr Svoboda (Aha! – Marek Pátek, Dalibor Puchta)

PRAHA – Obrovský vztek cloumá Petrem Svobodou (27), synem zesnulého Karla Svobody (†68). Příčinou jeho rozčílení je právě vycházející knížka Causa Karel a Vendula, údajně odhalující skandální soukromí jeho otce, který loni 28. ledna spáchal ve své jevanské vile sebevraždu.

Obrovský vztek cloumá Petrem Svobodou (27), synem zesnulého Karla Svobody (†68). Příčinou jeho rozčílení je právě vycházející knížka Causa Karel a Vendula, údajně odhalující skandální soukromí jeho otce, který loni 28. ledna spáchal ve své jevanské vile sebevraždu. Petr Svoboda je totiž přesvědčený, že za vznikem knihy stojí jeho macecha Vendula Svobodová (35), kterou kvůli tomu možná požene k soudu! „Ať už dá mému mrtvému tátovi pokoj!“ zuří Svoboda.

Petr Svoboda, který souhlasil s tím, aby byl obsah soukromého rozhovoru s redaktorem deníku Aha! uveřejněn, si vůči své nevlastní matce Vendule Svobodové rozhodně nebere servítky!

„Nechci s nikým bojovat přes média. To jediné, oč mi jde, je, aby Václava Svobodová přestala špinit památku mého otce. O té knize vím, už se mi něco doneslo. Až si ji přečtu, teprve pak se budu moci rozhodnout, jaké právní kroky podniknu proti vydavateli, případně proti osobám, které její vydání umožnily. S Václavou se nechci soudit, je to matka mého bratra. Jestli je ale ta knížka opravdu plná jejích lží a indiskrétních informací, čemuž nasvědčují desítky předem zveřejňovaných Václaviných přímých řečí a citací, nebudu mít jinou možnost. Slíbil jsem, že všemi prostředky budu hájit tatínkovu čest a svůj slib dodržím za všech okolností,“ rezolutně stojí za svým mladý Svoboda.

I když druhá žena jeho tragicky zesnulého otce odmítá, že by měla s knihou cokoliv společného, její nevlastní syn se tomu jenom směje. „Šokovalo mne, že se Václava Svobodová najednou od knížky distancuje. Její prohlášení jsou každý den jiná. Nejdřív má jakýsi deník, ze kterého se v knize cituje, a najednou s tím nemá nic společného, ačkoliv přiznala, že ho z Jevan sama odnesla, a teď pomalu tvrdí, že to otec rok po své smrti zveřejňuje sám,“ rozpovídal se Svobodův syn, který je i přes Vendulino tvrzení přesvědčen, že jeho otec si žádný deník lásek nepsal.

„To je takový nesmysl! Kdo tátu znal, ví, že se choval jako gentleman ze staré školy, který ze zásady nikoho nepomlouval!“ věří Petr, jenž se po smrti otce nastěhoval i se svou snoubenkou, slovenskou herečkou Luciou Gažiovou, do rodinné vily v Jevanech.
Když znovu přijde řeč na Vendulu Svobodovou, se kterou je kvůli jejím prohlášením pro média už skoro na nože, jeho slova zní najednou mnohem tvrději.

„Václava Svobodová se systematicky na úkor mého otce mediálně zviditelňuje a snaží se už rok vytvářet obraz zlomené a strádající ženy. Divil bych se ale, kdyby jí ještě někdo věřil po tom všem, co veřejnosti předvádí. Na místě Václavy bych vyhledal pomoc dobrého psychiatra,“ pokračuje a rozzlobeným hlasem doplňuje: „Absolutním vrcholem sprostoty ale je, když se někdo naváží do mé patnáct let mrtvé matky. Co je to za člověka? Za všechno přece vděčí otci, tak jak může vypouštět do světa lživé informace o jeho intimním životě? Jde jí o zisk, nebo o slávu? Každá druhá pavlačová drbna se snad umí chovat s větším šarmem! Toto pomlouvání mých blízkých už přesahuje všechny meze. Moje máma byla noblesní dáma a já nedopustím, aby se o ni kdokoli otíral takovýmto vulgárním a primitivním způsobem,“ dodává jedním dechem. Naráží tím na informace z knihy, podle kterých se měla jeho matka zúčastnit s Karlem Svobodou milování ve třech.

Syn zesnulého hudebního skladatele, který je výkonným ředitelem úspěšného slovenského filmového festivalu ArtFilm, se nakonec nadechne naposled a vysloví dosud nevyřčené pochybnosti.

„Nejvíc mne ale zarazila slova paní Svobodové o tom, jak tátovi říkala, že ho zabije. Ano, otec si mi skutečně stěžoval, že mu Václava vyhrožuje smrtí. Bral jsem to tehdy na příliš lehkou váhu, ale toto potvrzení mne zamrazilo. Je to od paní Václavy skutečně odvážně přiznání, když si uvědomíte, že můj táta zemřel za podivných okolností. A jeho případ byl zatím pouze odložen, nikoliv uzavřen,“ dodává smutně s nevyřčenou výhrůžkou v hlase Petr Svoboda. A jak se zdá, v boji proti své maceše ještě zdaleka neřekl poslední slovo!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.