Tajemství milenců Svobody a Machálkové: Pamatujete, jak na pohřbu Renč a spol. nevstali? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Tajemství milenců Svobody a Machálkové: Pamatujete, jak na pohřbu Renč a spol. nevstali?

 (: Archiv)

PRAHA – Čerstvě rozdmýchaná staronová kauza mileneckého trojúhelníku Karel Svoboda (†68) – Vendula Svobodová (35) – Leona Machálková (40) má další pokračování! Objevila se totiž spekulace, která má Vendule zasadit další tvrdou ránu.

Oni věděli, že... Ještě že tě, lásko, mám patřilo Leoně!

„Vendulo, písnička Ještě že tě, lásko, mám, o které jsi vždycky tvrdila, že byla napsána pro tebe, a kterou jsi nechala zahrát na závěr Karlova pohřbu, vůbec není tvoje! Karel ji psal pro Leonu,“ tvrdí zdroje deníku Aha! s tím, že právě proto při jejích tónech na pohřbu nepovstal režisér Filip Renč, ani Svobodovy děti Petr a Jana. Co na to říkají ženy, jichž se to týká nejvíce, Vendula a Leona?

To, že měl tragicky zesnulý skladatel Karel Svoboda vedle manželky Venduly i milenky, se přetřásá již dlouho. Jméno Leony Machálkové se v této souvislosti také neobjevuje poprvé. Vztah, který měl vzniknout v roce 1999 ve Francii, eskalovat dovolenými na jachtách a vrcholit po smrti Karlovy a Venduliny dcery Klárky (†4,5), měl trvat několik let a zraňovat všechny zúčastněné. A bolest přetrvává i teď, téměř rok poté, co Svoboda svůj život dobrovolně ukončil výstřelem z pistole před svým domem v Jevanech. Začal totiž spor o to, koho Karel miloval víc. Komu věnoval písničku, do níž vložil srdce? Jaké jméno patří do textu skladby Ještě že tě, lásko, mám?

„Co vám na to mám říct?“ povzdechla si Vendula nad naší otázkou, unavená věčným přetřásáním toho, na co by nejraději zapomněla. „Nejlépe uděláte, když se zeptáte textaře Petra Šišky, ten text psal. Karel vymyslel refrén, zbytek na základě jeho zadání napsal Petr. Já prostě vím, že úkol zněl, aby to bylo pro mě,“ říká Svobodová. „Navíc, ta písnička vznikla až v době, kdy jsem organizovala koncert ke Karlovým pětašedesátinám v roce 2004,“ dodává Vendula s tím, že věci, které se měly udát mezi ní, Karlem a Leonou, jsou datovány o několik let dříve, takže případné vyznání lásky Leoně neodpovídá ani časově. A Šiška Vendulinu verzi potvrzuje. Jediný, kdo se zdráhá cokoliv potvrdit či vyvrátit, je Leona. „Jsou to všechno jenom spekulace,“ dodává tajemně Machálková. Už prý nechce dál čeřit beztak kalné vody...

12.12.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.