Koktejly z Ordinace | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Koktejly z Ordinace

Ivana Jirešová (28) v roli barmanky Lucie Váchové
Ivana Jirešová (28) v roli barmanky Lucie Váchové (: Jaroslav BENDA)

Cítíte ty grády? Při pohledu na křiklavě barevné koktejly, servírované barmankou Lucií v seriálu Ordinace v růžové zahradě, se každému na jazyku sbíhají sliny.

A co teprve ty názvy – Časovaná bomba, Antikoncepční blues, Vyprošťovák, Železniční neštěstí… V baru tenisového klubu, kde jsou tyhle lahůdky k dostání, to prostě musí žít. Chcete znát tajemství atraktivních nápojů? Nedělník Aha! u příležitosti včerejšího Dne koktejlů odhalil jejich složení i výrobu!

Na čem si vlastně pochutnávají nóbl seriáloví hosté v baru tenisového klubu a kde se nachází? V čem spočívá brčálově zelená barva koktejlu Časovaná bomba a přesvědčivý výkon Ivany Jirešové (28) v roli barmanky Lucie Váchové (na snímku)? Vůbec není náhodný – herečka při natáčení jen zúročila praxi skutečné barmanky.
„Dříve jsem za barem opravdu pracovala, ale protože jsem nápoje míchala podle návodů, na jednotlivé koktejly si už moc nepamatuji,“ usmívá se Ivana.

Koktejly pro seriál připravují výhradně rekvizitáři a jsou nealkoholické. „Já drinky míchat neumímani doma návštěvám nic takového neservíruju. A když si někdy v nějakém podniku koktejl poručím, tak jedině mojito,“ dodává Ivana Jirešová s typickým úsměvem.

Hlavní alchymistka

Výrobu pestrobarevných koktejlů pro tenisový bar má na starosti rekvizitářka Jitka Levínská Jíchová. Její království se nachází na tenisových kurtech v Praze-Uhříněvsi, kde se populární barové scény natáčejí. „Recepty jsme si vymysleli sami. Stálo nás to řadu pokusů. Oddělit od sebe například dvě barvy, aby se nesmíchaly, nebylo vůbec snadné. Celý fígl spočívá v tom, že spodní díl musí být těžší, v našem případě jsme si pomohli hustším sirupem. Žádný z drinků neobsahuje alkohol, k jejich namíchání používáme jen džusy a sirupy,“ vysvětluje barová experimentátorka.

Speciální nabídka baru tenisového klubu

(A jaké drinky si můžete objednat i jinde...)

Koktejly v Ordinaci jsou míchány speciálně pro seriál, nikde jinde je nekoupíte. Pokud jste ale dostali chuť na podobně barevný drink, připravili jsme pro vás recepty na dva opravdové alkoholické koktejly, tak jak je míchají v baru pražského botelu Admirál.


Seriálový koktejl

Časovaná bomba

Pomerančový džus smícháme s ledem a s modrou limonádou s jahůdkou. Poměrem džusu a limonády namícháme správný odstín zeleného koktejlu a doplníme plátkem citronu.

Skutečný koktejl

Blue lagoon (140 korun)

Složení: Vodka 4 cl, modrý bols 2 cl, bols triple–sec 2 cl a 1,5 dcl ananasového džusu. Ozdobíme kouskem čerstvého ananasu phyalis.

Seriálový koktejl

Antikoncepční blues

Sirup lesní směs smícháme s pomerančovým džusem a ochladíme kostkou ledu. Sklenici ozdobíme kolečkem citronu. Hustý sirup se drží u dna sklenice.

Skutečný koktejl

Tequila sunrice (140 korun)

Složení: Tequila 6 cl, 1,5 dcl pomerančového džusu, 3 cl sirupu z granátových jablek. Ozdobíme pomerančem a třešní.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.