Jiří Mádl: Málem ho vyhodili ze školy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jiří Mádl: Málem ho vyhodili ze školy!

V Gymplu hraje Mádl hlavní roli spolu s Tomášem Vorlem juniorem.
V Gymplu hraje Mádl hlavní roli spolu s Tomášem Vorlem juniorem. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Ve filmech Jiří Mádl (20) doposud působil jako sympatický kladný hrdina. V novém snímku Gympl ale hraje hajzlíka, jemuž hrozí vyloučení ze školy. Nyní také vyplavalo na povrch, že Mádl prožil podobné zkušenosti i ve skutečnosti! „Čtyřikrát jsem byl podmínečně vyloučený ze školy,“ přiznává idol teenagerek.

Málokdo by čekal, že absolvent českobudějovického biskupského gymnázia, který se netají vírou v Boha, býval také pěkné kvítko a postrach učitelského sboru! „Postava Michala je mi velmi blízká v tom, že jsem chodil na osmiletý gympl a měl jsem za první čtyři roky čtyři podmínečná vyloučení, takže to byla taková vzpomínka na dětská léta,“ jde s pravdou ven hvězda teenagerovských komedií.

Tehdejší prohřešky ale nakonec bagatelizuje. „To bylo vždycky za vyrušování v hodinách nebo za bordel na chodbě. A byly to vždycky jen podmínky zapsaný v třídnici,“ brání se Mádl.

Kdo chce vidět opravdu řádícího populárního herce v akci, musí vyrazit do kina na Gympl. Režisér Tomáš Vorel měl zprvu pochybnosti o jeho obsazení kvůli provařenému obličeji, ale nakonec neměl zbytí. „Zkoušel jsem desítky kluků, ale nikdo z nich neuměl zahrát hajzla. Chtěl jsem po nich, ať na mě ve vzteku zařvou: »Jsi č...k, fotře“«, ale většina z nich jen kuňkala. Věřil jsem to až Jirkovi. Šel z něj přímo strach,“ vzpomíná na casting režisér. Zdá se, že v tehdejším problémovém studentovi Mádlovi opravdu talent bude!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.