Pavel Nový v nemocnici! Nemůže dýchat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pavel Nový v nemocnici! Nemůže dýchat!

PŘÍBRAM – Herec Pavel Nový (59) leží v nemocnici s těžkým zápalem plic! Populární kníráč, který zazářil v řadě filmů i v seriálu televize Nova Ordinace v růžové zahradě coby cirkusák Cyril, musel být dokonce hospitalizován na infekčním oddělení jednotky intenzivní péče v příbramské nemocnici!

Ta jeho hospitalizaci potvrdila, stejně jako Studio Ypsilon, kde herec hraje. „Nechci o tom mluvit,“ odmítl svůj stav komentovat Nový přerývaným hlasem, z něhož byly patrné potíže s dýcháním.

Nový, který je kromě filmů S tebou mě baví svět, Snowboarďáci či Obsluhoval jsem anglického krále známý i jako velký sportovec a otužilec, zřejmě doplatil na svou »šortkovou« image. Jen výjimečně totiž bývá vídán v jiném oblečení, než jsou krátké kalhoty, a to celoročně, i v těch nekrutějších zimách. Teď, na konci léta, jej zima dostihla.

„Jedná se zřejmě o bakteriální pneumokokový zánět či zápal plic. Bakterie, které jej vyvolávají, způsobují i další hnisavá onemocnění v oblasti dýchacích cest, ale i zánět mozkových blan,“ popisuje nemoc nejmenovaný lékař. „Při pneumonii zánět postihuje větší úsek plic. Postižená část plicního laloku je vyplněna zánětlivou tekutinou, a tak je zcela vyřazena z dýchání. Zánět plic je stav, který pacienta přímo ohrožuje na životě a vyžaduje důslednou léčbu,“ dodává lékař s tím, že onemocnění se může vyvinout i po přechozené virové infekci, která oslabí imunitu organismu.

„V těžších případech, kdy je postižena větší část plic, je proto vhodná hospitalizace. V nemocnici pacienti dostávají léky v infuzi i léky inhalují, jsou pod stálým dohledem lékařů a podle potřeby je nemocným podáván kyslík,“ popisuje lékař, podle kterého si léčení může vyžádat i několik týdnů. Podle toho upravila svůj plán i scéna, kde Pavel Nový hraje. „Kvůli hospitalizaci Pavla Nového jsou představení, v nichž účinkuje, zatím přeobsazená,“ potvrdili deníku Aha! v pražském Studiu Ypsilon, jehož je Nový členem už od roku 1989.


Autor: Petr Macek
Foto Aha! – Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.