František Švihlík (†76): Dojemná slova parťačky Antalové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

František Švihlík (†76): Dojemná slova parťačky Antalové

Alena Antalová se rozpovídala o Švihlíkovi.
Alena Antalová se rozpovídala o Švihlíkovi. (Foto Aha! - Alexandr Malachovský, ČT, archiv)

Bez něho by Četnické humoresky nebyly takové, jaké je diváci milují. „Byl duší celého štábu,“ řekla o Františku Švihlíkovi (†76), který v úterý podlehl v chrudimském hospicu rakovině, herečka Alena Antalová (45). Právě on pomohl představitelce Ludmily Arazimové nastartovat kariéru! A nejen jí...

Seriálový strážmistr a policejní fotograf Čeněk Němec měl totiž na starosti nejen svou postavu policejního fotografa, ale taky casting na spoustu rolí a hlavně – byl pomocným režisérem otce Četnických humoresek Antonína Moskalyka (†75).

„Strávili jsme spolu při natáčení krásných deset let,“ svěřila deníku Aha! dojatá herečka. „Nikdy jsem s ním nezažila vyhrocenou situaci, byl to pohodář a profesionál,“ zavzpomínala Alena. František byl pro ni skutečným parťákem. „Uměl na place vytvořit náramnou pohodu a atmosféru. Nebyl snad nikdo, kdo by jej rád nevídal nebo se v jeho společnosti necítil fajn,“ vyznala se Antalová, která poté, co zazářila v Četnických humoreskách, dostala jednu z hlavních rolí v nováckém seriálu Pojišťovna štěstí. Švihlík po natáčení napsal formou deníku knihu Humoresky za kamerou, kde popsal spoustu zážitků z natáčení divácky oblíbeného retro seriálu ČT.

Děkuje i Blaženka
Castingová společnost Františka Švihlíka vybrala pro roli četnické hospodyně Blaženky herečku Vlastu Peterkovou (71). „Byla jsem mu za to velice vděčná,“ vzpomíná herečka. „Navíc jsme hráli zamilovaný pár. S Františkem to šlo úplně samo,“ dodává Peterková.

Na video s Alenou Antalovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.