Jana Brejchová: Tajemný dárek z Kanady! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jana Brejchová: Tajemný dárek z Kanady!

Jana Brejchová a Vladimír Pucholt ve filmu Návrat ztraceného ráje.
Jana Brejchová a Vladimír Pucholt ve filmu Návrat ztraceného ráje. (Foto ara)

K dnešním 78. narozeninám dostala Jana Brejchová dárek také od herecké hvězdy 60. let Vladimíra Pucholta (75). Z Kanady, kde se Filip z legendárního filmového muzikálu Starci na chmelu živí jako dětský lékař, jí ho přivezl kameraman Jiří Krejčík ml. (63).

Pucholt se v Česku objevuje jen sporadicky. „Když jsem byl za ním v Kanadě, poprosil mě, zdali bych Janě nepředal dárek. Co to je, ale nesmím prozradit,“ svěřil deníku Aha! kameraman, jehož otce, režiséra Jiřího Krejčíka (†95), Brejchová považuje za alfu a omegu svého života. Točila s ním totiž své nejzásadnější filmy Probuzení a Vyšší princip.

Návštěva v LDN herečku potěšila a z dárku od Pucholta měla velkou radost. Provázel ho totiž i telefonát z Kanady! Přestože Jana i Vladimír zazářili na plátně v 60. letech, před kamerou se setkali až v roce 1999 ve filmu Návrat ztraceného ráje režiséra Vojtěcha Jasného (92). Nesmírně si tehdy padli do noty a oba litovali, že spolu netočili už dříve. Pucholt dobře poznal jen její mladší sestru Hanu Brejchovou (71), s níž v roce 1965 hrál ve Formanových Láskách jedné plavovlásky.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.