Kubalová z Objektivu terčem kritiky: Nečekaně intenzivní reakce diváků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kubalová z Objektivu terčem kritiky: Nečekaně intenzivní reakce diváků!

Moderátorka ČT Anetta Kubalová mluví na české diváky slovensky.
Moderátorka ČT Anetta Kubalová mluví na české diváky slovensky. (archiv ČT, archiv Blesku)

Známá slovenská moderátorka Anetta Kubalová, která od roku 2014 uvádí v České televizi pořad Objektiv, se i po mnoha letech v oboru setkává s kritikou. Lidé píšou rozzlobené příspěvky, ve kterých si stěžují, že se jim moderování Kubalové nelíbí. A kde je vlastně problém? Moderátorka Kubalová pochází ze Slovenska, a proto pořad moderuje ve svém rodném jazyce.

Kritické hlasy se kvůli Kubalové objevují už nějakou dobu, takovou reakci na moderování ve slovenském jazyce nečekali ani samotní nadřízení. „ Od začátku na to máme hodně intenzivní reakce. Dokonce v takovém množství, že to nečekali ani mí nadřízení, kteří si mě kvůli slovenštině vybrali a rozhodli se, že slovensky mluvit budu. Ta myšlenka byla, že cestovatelský pořad bude moderovat jedna Češka a jedna cizinka, které je ale snadné rozumět. Někteří diváci nám však říkají, že prostě nechtějí v neděli dopoledne poslouchat slovenštinu z České televize,“ řekla Kubalová magazínu DNES.

Přestože moderátorka pořadu mluví za celou dobu jen pár minut a celý pořad trvá třicet minut týdně, najdou se stále tací, kteří slovenštině nemohou přijít na chuť. Takovou vlnu kritiky, kterou moderátorka způsobila, nechápe ani její manžel, český novinář Michal Kubal (41). „Překvapilo mě, kolik lidí mělo problém se slovenštinou. Přitom dlouhodobě jsou v žebříčcích našich nejoblíbenějších národů Slováci bezkonkurenčně na prvním místě a donedávna jsme byli i společná země. Když poslouchám rádio, občas slyším znělku o zlaté české muzice. A když pak přijde Biely kvet od Miro Žbirky, nikdo ani nemrkne,“ řekl Kubal pro magazin DNES. Kubalová pořad moderuje ve slovenštině, ale češtinu ovládá velmi dobře. Písmeno „ř“, s jehož výslovností má mnoho lidí problém, se moderátorka naučila říkat už jako malá. „Prostě si řekla, že to chce umět, tak se to během dne naučila. Ale nemám to rád. Znám ji ve slovenštině a čeština mi u ní přijde rušivá,“ přiznal Kubal magazinu DNES.

 

 



Přečtěte si
Marcel Prokeš
8. 10. 2023 • 10:55

A to buďte rádi za slovenštinu za chvíli očekávám ukrajinské moderátory a je pravda že české veřejnoprávní televizi za kterou platíme nehorázně příspěvky, by se snad mělo hovořit český.

Uivatel_5422945
26. 4. 2020 • 10:58

Najděte mi, prosím, jeden pořad na slovenské veřejnoprávní TV, který je moderován v češtině. V ČR stále Objektiv - viz 26.4.2020.

-bello-
21. 1. 2018 • 22:16

blamal s těmi nácky šetři!

-bello-
21. 1. 2018 • 22:13

zwil hlavně to je o slovenštině, která nabírá v Praze navrch nad češtinou!A že je pomalu 2. úředním jazykem a zdá se, že za chvíli bude povinná i ve školách! Hlavně je to o Slovácích v Česku obecně a to, jak převálcovávají Čechy ! Že ona je blbá, souhlas, ale to jsou např. lidi jako Borhyová taky, ta nemát hokejku Jágra, tak nevím,,,

-bello-
18. 1. 2018 • 23:53

Je to česká TV, vysílá pořad o cestování. Vysvětluje ho českým občanům přes slovenská ústa ? Princiliáplně, ať si klidně pozvou Slovenu až bude výklad o Vysokých Tatrách, ale zhola nelogicky tam ona Čechům popisuje krásy Krkonoš !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.