Danny DeVito - Vary ho zmohly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Danny DeVito - Vary ho zmohly!

Danny je tak zábavný společník, že za pár vteřin dokázal rozesmát i Dagmar Havlovou, která seděla v kině vedle něj.
Danny je tak zábavný společník, že za pár vteřin dokázal rozesmát i Dagmar Havlovou, která seděla v kině vedle něj. (Aha! – Dalibor Puchta)

KARLOVY VARY – Největší hvězdu karlovarského filmového festivalu Dannyho DeVita (62) Vary pěkně zmohly. V sobotu už neuměl ani stát a na pódium si přinesl židli. Dokonce to vypadalo, jako by na dřevěné žluté židli i na chvíli usnul!

Křišťálový glóbus, který si Danny DeVito převzal z rukou prezidenta Jiří Bartošky, se svými 152 centimetry ještě dokázal ustát. Když však chvíli poté společně s režisérem Jakem Paltrowem uváděl film Hezké sny, který slavnostně v sobotu zakončil festival, donesl si na pódium žlutou dřevěnou židli a skácel se na ni jako pecka. Zaskočilo to i mladého režiséra, bratra herečky Gwyneth Paltrow. Danny při projevu Paltrowa vůbec nevnímal, protože ve chvíli, kdy režisér domluvil, DeVito to ani nepostřehl a pořád seděl na židli a rozhodně se mu nechtěla z pódia. Že by mikrospánek?

Závěrečný ceremoniál si nenechali ujít ani Svěrákovi, kteří měli v soutěži svůj film Vratné lahve. Bohužel však neuspěli a museli se spokojit jen se zvláštním uznáním za scénář, a navíc tvůrci filmu získali Cenu diváků deníku Právo. Velkou cenu Křišťálový glóbus za nejlepší film festivalu vyhrálo islandské překvapení Severní blata.

Vyhlašování výsledků přilákalo do velkého sálu hotelu Thermal i režiséra Jana Hřebejka s chotí. Ten měl však velké dilema, zdali jít i na film s hvězdným obsazením, který uváděl DeVito a Paltrow. „Je ten film dobrý? Mám na něj chodit? Raději bych šel se ženou a přáteli na večeři, spíš bych se raději setkal s přáteli,“ přemýšlel před filmem Hřebejk. Nakonec ho zřejmě filmařští kolegové přesvědčili, a on se těsně před promítáním usadil do sedačky. Možná však měl raději odejít na onu večeři – ta by byla určitě lepší než tolik avizovaný film!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.