Brodská o stavu Brejchové: Jsou to fámy a nesmysly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Brodská o stavu Brejchové: Jsou to fámy a nesmysly!

Brodská o stavu Brejchové: Jsou to fámy a nesmysly!
Brodská o stavu Brejchové: Jsou to fámy a nesmysly! (Foto: Marek Pátek, archiv)

Herečka Jana Brejchová (77) kdysi patřila mezi největší krásky českého showbyznysu a střídala jednu roli za druhou. Už několik let je, ale v LDN v Motole a chce se stýkat jen s rodinou. Proč odmítá návštěvy přátel a kolegů a jak je na tom doopravdy její zdravotní stav?

„Je na tom, dá se říct, stále stejně. Úměrně svému zdravotnímu stavu. Ale jen chci, aby zaznělo, že takové ty řeči o rapidně se zhoršující situaci jsou fámy a nesmysly. Není to nějaká hitparáda, ale není to ani nijak dramatické… Je to neurologická záležitost, tedy úbytek šedé kůry mozkové. Je to stav, který se nijak nezlepšuje, ale ani nijak výrazně nezhoršuje. Jsou dny, kdy má světlejší chvilky, a pak ty, kdy je to jiné… Ale s ohledem na její diagnózu a věk se jí daří vesměs dobře,“ prozradila Tereza Brodská Sedmičce s tím, že je velmi vděčná skvělému nemocničnímu personálu, který v Motole mají.

O její maminku se prý starají skvěle. Jedna skutečnost je ale opravdu smutná a zarážející. Brejchová odmítá návštěvy přátel a kolegů. Co za tím stojí? „Přála si, aby si ji lidé – ať už přátelé, č fanoušci – pamatovali takovou, jakou ji dlouhá léta znali. Jediný, kdo maminku nedávno navštívil, byl syn režiséra Krejčíka, který byl mamince předat vzkaz od pana režiséra Pucholta. Ale jinak ona nikoho opravdu vidět nechce. To víte, že bych byla ráda, kdyby jí někteří její kolegové a kamarádi přišli rozptýlit, ale musím respektovat její přání a nálady…,“ dodala její dcera.

Na video s Terezou Brodskou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.