Rychtář (59), vdovec po Bartošové (†48): Dluhy, exekuce a tak…OSOBNÍ BANKROT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rychtář (59), vdovec po Bartošové (†48): Dluhy, exekuce a tak…OSOBNÍ BANKROT!

Když nebude žádost o osobním bankrotu schválena, Rychtář přijde o střechu nad hlavou.
Když nebude žádost o osobním bankrotu schválena, Rychtář přijde o střechu nad hlavou. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Strach ho donutil k zoufalému kroku. Aby vdovec po Ivetě Bartošové (†48) nepřišel kvůli exekutorům a dražbě jeho podílu ve vile Helenka o střechu nad hlavou, pět dní před elektronickou dražbou vyhlásil osobní bankrot. Ale vyhráno Josef Rychtář (59) ještě nemá!

Urážet právničku Věru Sedloňovou, která zastupuje jeho exmanželku Darinu Novou (59), se mu nevyplatilo. Nezaplatil 150 000 korun určených soudem jako odškodné, takže advokátka dala vše exekutorům.

A ti nařídili elektronickou dražbu na Rychtářův podíl (činí pět čtyřiadvacetin) ve vile Helenka v hodnotě 1,2 milionu korun. Jelikož je dražba určena na dnešek a Josefovi nevyšlo odvolání proti exekutorskému nařízení, rozhodl se v pátek vyhlásit osobní bankrot. „Nechci se k tomu vyjadřovat,“ okomentoval Rychtář podání záležitosti na insolvenční řízení.

Statisícové dluhy

Na veřejně dostupných informacích Insolvenčního rejstříku jsou ale všechny podrobnosti. Podle zápisu nedluží jen 150 000 Kč právničce Sedloňové, ale také 80 000 Kč společnosti poskytující půjčky, 115 802 Kč zdravotní pojišťovně. Celkový dluh se tak vyšplhal na 345 802 Kč.

Zároveň s tím Rychtář musel přiznat také svůj měsíční příjem. A ten je taky šokující. „Dlužník pracuje jako OSVČ, s čistými měsíčními příjmy cca 10 000 Kč,“ píše se v záznamech na Insolvenčním rejstříku.

Jako Taclík

Vdovec po tragicky zesnulé zpěvačce tak udělal stejný krok jako v létě Marek Taclík (44). Ten se také dostal do dluhové pasti a hrozila mu soudem nařízená dražba bytu. Herec vyhlásil osobní bankrot 18 hodin před dražbou. A vyšlo to. Toto rozhodnutí totiž zrušilo dražbu jeho bytu. Jenže Rychtář nemá stejně jako on ještě vyhráno. Záznam o insolvenčním řízení byl před uzávěrkou dnešního vydání Aha! ještě v řízení.

„Insolvenční soud oddlužení schválí, jestliže v průběhu insolvenčního řízení nevyšly najevo skutečnosti, které by jinak odůvodňovaly odmítnutí nebo zamítnutí návrhu na jeho povolení. V opačném případě oddlužení neschválí a současně rozhodne o způsobu řešení dlužníkova úpadku konkursem (prodejem veškerého majetku). Zpeněžení majetkové podstaty se týká dlužníkova aktuálního majetku,“ sdělil Aha! ředitel právního oddělení Provident Financial JUDr. Martin Šváb.

„Insolvenční soud oddlužení schválí,jestliže v průběhu insolvenčního řízení nevyšly najevo skutečnosti, které by jinak odůvodňovaly odmítnutí nebo zamítnutí návrhu na jeho povolení. V opačném případě oddlužení neschválí a současně rozhodne o způsobu řešení dlužníkova úpadku konkursem (prodejem veškerého majetku). Zpeněžení majetkové podstaty se týká dlužníkova aktuálního majetku,“ sdělil Aha! ředitel právního oddělení Provident Financial JUDr. Martin Šváb.

Jak bude splácet?

Oddlužení splátkovým kalendářem je způsob, jak se zbavit dluhů, které dotyčný nemůže splácet. „Oddlužení (tzv. osobní bankrot) je způsob řešení úpadku. Má umožnit dlužníkovi nový start a motivovat ho k aktivnímu zapojení se do umořování svého dluhu,“ vysvětluje JUDr. Martin Šváb. Aby bylo insolvenční řízení schváleno, musí mít dotyčný práci a musí být schopen do pěti let splatit alespoň třicet procent dlužné částky. Podle webu Peníze.cz si musí celou dobu osobního bankrotu vystačit s takzvaným nezabavitelným minimem. A ten je v případě Rychtáře z jeho příjmu 10 000 korun stanovený na 1569,50 Kč. Jeho splátky totiž mají činit 8430,50 Kč.

Na video s Rychtářem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
zzapp
17. 10. 2017 • 23:21

no, kéž by... ale třeba to ten dob.ytek Trychtýř díky otřesné legislativě ČR dá... a vyjde mu to...

nicnezpravda
17. 10. 2017 • 14:16

Teď jsem to četla na stránkách isiru.. rychtář má podle všeho smůlu..v předběžném opatření píšou že je jeho jednání účelové aby oddálil exekuci.. tak za chvilku bude dražba.

nicnezpravda
17. 10. 2017 • 12:20

tak to není vůbec těžké..stačí mít dluh na sociálním a zdravotním..pak si vzít různé půjčky od nejmenovaných podvodných společností..a je to hned..

kozinozka
17. 10. 2017 • 12:00

Hodně lidí asi neví , co to je osobní bankrot Musíte mít více věřitelů, jinak na něj nedosáhnete......

nicnezpravda
17. 10. 2017 • 11:44

i když termín dražby posunuli o 6 hodin..z 9 ráno na 3 odpoledne dnes.. doufám ale že to rychtář stejně nestihne..ta dražba je plánovaná několik měsíců..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.