Ladislav Štaidl dva roky po smrti Bartošové: Otevřeně o Ivetě jako nikdy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ladislav Štaidl dva roky po smrti Bartošové: Otevřeně o Ivetě jako nikdy!

Iveta Bartošová žila s Ladislavem Štaidlem celých 13 let.
Iveta Bartošová žila s Ladislavem Štaidlem celých 13 let. (Foto pro Aha! – Miloš Schmiedberger, ara)

Nebral si servítky! Hudební skladatel Ladislav Štaidl (71) konečně promluvil o své bývalé partnerce Ivetě Bartošové (†48). Podle něj všechny její problémy odstarovalo to, když ho i se synem Arturem (19) opustila.

Štaidl dlouhé roky mlčel a nic o zpěvačce neříkal. Ani v době jejích problémů, ani po její smrti. Ale v pořadu pořadu Hvězdy vinylu, který na Českém rozhlase Dvojka moderuje František Ringo Čech (72) udělal výjimku.

Pád na dno
„Já začnu sebekritikou, to je vždycky sympatický. Já si myslím, že Ivetin pád zapříčinilo to, že do té doby, než ode mě utekla, tak jsem ji vůbec neseznámil s tvrdou realitou všedního života. Ona nevěděla, co je inkaso, co jsou pojistky, co jsou složenky, kolik stojí život, co kde se musí vyřídit a zařídit, to jsem všechno manažeroval za ni. V momentě, kdy odešla, tak samozřejmě narazila na tvrdou realitu a toho využili spousty takových těch parazitů, kteří rychle pochopili, že tam by se dalo něco uškubnout,“ řekl zcela otevřeně Štaidl.


Propadla pití
„Velmi rychle, co odešla, tak začala mít existenční starosti, do té doby, co byla se mnou, tak se v životě nedotkla alkoholu, protože její tatínek nebohý byl sedmkrát léčený alkoholik. Ona měla těžkou averzi k alkoholu... A pak, když jí začaly ty problémy s financemi a mužskýma, tak to víš, to je strašně jednoduchý únik z té reality ten panák,“ svěřil se v pořadu Štaidl.
Ringo pak nechal zahrát Ivetiny dvě písně, které si její bývalý partner vybral: Dva roky prázdnin a Tichá píseň.

Mohla do Mensy
Bývalý hudební skladatel také prozradil na Ivetu něco, co málokdo věděl. „Když nastaly ty problémy a musela chodit na psychiatrické vyšetření. Tak oni jí dva nezávislí psychiatři naměřili IQ 132. Ona mohla ve vteřině do Mensy. A tady vidíš, jak je to, posluchači mi to prominou, na ho*no to vysoké IQ, když nemáš talent pro život,“ řekl Štaidl. Jinak však na Ivetu rád vzpomíná. „Já vůbec nejsem zatvrzelý vůči ní! Rád vzpomínám na to hezké,“ uzavřel téma Bartošová.
Artur zažil deset tatínků
Zpěvačka se prý vždycky bránila jakékoliv pomoci. „Ona byla zatvrzelý Beran, to víš, že bych jí rád pomohl, už kvůli tomu klukovi, ale nešlo to! Ona nechtěla! Ona to řešila tím, že si vždycky našla nového partnera. Do té doby, než jsem toho Artura získal do péče, tak se tam vystřídalo deset chlapů. To je doklad toho, že měla smůlu nebo si neuměla vybrat,“ prohlásil Štaidl.

Musela na potrat
Zamilovali se do sebe v roce 1986. S ženatým Štaidlem Iveta žila v domě v Apolinářské ulici. Hudebník měl tři potomky a dalšího už nechtěl. Když tedy zpěvačka otěhotněla, šla ve čtvrtém měsíci na potrat. Po dítěti ale dál strašně toužila. Přestože jí potom Štaidl odpočítával plodné a neplodné dny, snažila se ho oblafnout a jednou se jí to skutečně podařilo. „Bylo to na Floridě, kde jsme zrovna prožívali krásné období,“ vzpomínala Iveta. Devět měsíců poté se jim v roce 1996 narodil syn Artur, kterému letos bude 20 let.

Prosby nevyslyšela
V roce 1996 se celá rodina přestěhovala do vily v Jevanech. Když byly Arturovi tři roky, Iveta se rozhodla, že Štaidla po třináctiletém vztahu opustí. Štaidl ji prosil, ať se vrátí. Marně.



Přečtěte si
dzambulka007
6. 6. 2016 • 00:21

A proč by se měl rozvádět? Oženil se s jinou, měl s ní 3 děti, proč by se rozváděl kvůli jedné z mnoha kurviček, které s ním š...ly, protože Štaidl měl velký vliv v hudební branži? Nebo myslíte, že ty hezké blondýnky byly s o 20 let starším chlapem z lásky? Předpokládám, že v jiných případech, kdy se chlap rozvede, tak zase blekotáte, že ten hajzl opustil ženu a děti kvůli mladé štětce.

svatadala
8. 4. 2016 • 09:31

Ivetě by bylo dnes 50 let, ale není. Tak ji nechme v klidu spát a vzpomínejme na ní jako na milou a dobrou zpěvačku. Za života si užila neštěstí dost a mnoho radosti neměla, snad jen ze syna. Neměla holt štěstí na chlapy a neodhadla ty všechny blbce, co se na ní chtěli zviditelnit. Měla to jako známa osoba těžké. Neštěstí a smutek ji dovedly k hroznému činu, ale dnes už má klid a pokoj. Respektujme to.

chiara6
21. 3. 2016 • 23:41

co tak asi může Iveta panu ex odpovědět...kolik těch bývalých partnerů se ještě bude zviditelňovat na její smrti...rozhovor pro media dával pan penzista také jistě zdarma....tady máme krásný příklad charakterního a jistě i monogamního tatínka...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.