Kolářová o nenávisti známé herečky: Ty si bereš Žida? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kolářová o nenávisti známé herečky: Ty si bereš Žida?

Daniela Kolářová si manžela brala rovnou dvakrát.
Daniela Kolářová si manžela brala rovnou dvakrát. (Foto Aha! – Roman Souček, ara)

Hvězda komedie Léto s kovbojem vzpomíná, jak to měla za totality těžké. Kvůli manželství s Jiřím Ornestem (†70) si tehdy dost vytrpěla i od slavnějších kolegyň.

„Nikdo mi to přímo do očí nikdy neřekl, ale bylo jasné, že není společensky košer vzít si muže židovského původu. Pozvánky na společenské akce mi chodily jen pro jednu osobu. Oficiálně se o nějakém komunistickém antisemitismu nemluvilo, byla to tichá, skrytá nenávist, ale nenávist," popsala ústrky za bolševika Dana Kolářová (71) v magazínu MfD.

„Když jsem na nástěnku v divadle připíchla oznámení, že se s Jiřím budeme brát, zeptala se mě Amortová: „Ty jsi sionistka?" Vůbec jsem nechápala, jak to myslí. „Že si bereš Žida!" Hučelo mi v hlavě. A dodnes se slyším, jak říkám: „Nevěděla jsem, že KSČ pokračuje v uplatňování norimberských zákonů!" Tím jsem ji asi rozhodila, že řekla jen: „Ty jsi vtipná." Příšerné to bylo," popsala atak herečky Světly Amortové (†74) vdova po Jiřím Ornestovi s odporem. 

Pohřeb Jiřího Ornesta (†70): Kdo ho před smrtí navštívil?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mord
17. 10. 2017 • 18:00

Ty jsi pěkný odpad bezvýznamný smudlo svůj život si zasloužís nulo

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.