Kate a William ohrožují budoucnost monarchie! Co na to královna? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kate a William ohrožují budoucnost monarchie! Co na to královna?

William by neměl cestovat jedním letadlem se svými dětmi.
William by neměl cestovat jedním letadlem se svými dětmi. (Foto: ara)

Když princ William s manželkou Kate Middletonovou vyjedou někam po světě na zahraniční návštěvu, jedná se vždy o velkou událost. Návštěva Polska a Německa ukázala, že ještě větší rozruch je kolem návštěvy ve chvíli, kdy s sebou vezmou své dvě rozkošné dětičky. Jenže v tom je právě problém.

Takové jednání je totiž proti královskému protokolu, Ten říká, že dva královští dědici by se nikdy neměli nacházet na palubě stejného letadla. Je tedy jasné, že princ William by neměl cestovat stejným strojem s princem Georgem a princezničkou Charlotte. V případě leteckého neštěstí by tak monarchie utrpěla menší škody.

„Sice to není oficiální pravidlo a královští dědici už spolu v minulosti cestovali jedním letadlem, poslední slovo v tom má královna Alžběta II. (91),“uvedl zdroj z Buckinghamského paláce pro BBC. Návštěva sousedních států však nebyla první příležitostí, kdy bylo toto pravidlo porušeno. Prvně se tak stalo, když malému Georgovi nebyl ještě ani jeden rok, tehdy s rodiči navštívil Austrálii. V New Yorku s rodiči ale nebyl.

 Jak se Kate Middleton inspiruje stylem princezny Diany

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.