Boušková (63) se zhroutila: HROZBA OCHRNUTÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Boušková (63) se zhroutila: HROZBA OCHRNUTÍ!

Jana Boušková (63) si při lyžování komplikovaně zlomila nohu a hrozilo jí ochrnutí.
Jana Boušková (63) si při lyžování komplikovaně zlomila nohu a hrozilo jí ochrnutí. (Foto Aha! – Petr Novotný, Alexandr Malachovský, Marek Pátek, Martin Sekanina, Martin Hykl)

V osudné chvíli na sjezdovce loni na konci roku se jí zhroutil svět. Jana Boušková (63) si při lyžování komplikovaně zlomila nohu a hrozilo jí ochrnutí. „Zhroutila se. Bála se, že už nikdy nebude chodit a odmítala s kýmkoli komunikovat,“ prozradila deníku Aha! kolegyně z divadla. 

Manžel Václav Vydra (61) měl podle svědků plné ruce práce ženu alespoň trochu ukonejšit. „Jana špatně snáší bolest a zranění vůbec, bylo to peklo,“ říká zdroj. To ostatně již dříve potvrdil i sám Vašek.

„Když si Jana si před časem zlomila při pádu z koně čtyři žebra, přestala jezdit. Pak jí kvůli bouračce na motorce museli operovat kotník, dali jí tam šrouby. Už nechtěla nic dělat, má ze zranění velký strach,“ přiznal před několika lety hereččin manžel.

Loňská lyžovačka se smutným koncem prý Janu úplně dorazila. „Šlo o velmi složitou zlomeninu nad vysokou lyžařskou botou, navíc si na tu nohu sedla. Vypadalo to opravdu moc zle,“ potvrzuje informace Aha! dobře informovaný herec.

Vážné zranění Bouškové ochromilo na více než půl roku Národní divadlo, ohrozilo vysílání pořadu Prostřeno! a scénář Ordinace v růžové zahradě 2 se musel přepsat. Rázná sestra Aloisie přijížděla do ateliérů na vozíčku a před kamerou se vyskytovala pouze v sedě. Teď se ale už blýská na lepší časy. „Jana Boušková se od září plně vrací do provozu,“ řekl Aha! mluvčí Tomáš Staněk.

Léčba zlomenin
Doba léčení u zlomenin se liší. Záleží na věku pacienta, lokalitě a na typu zlomeniny. Rozdílně se hojí tzv. klasická, jinak tříštivá nebo otevřená fraktura. Pokud jde o jednoduchý zlom bez nutnosti operace, dá se do sádry a hojí se 8 až 14 týdnů.

„Jestliže jde o komplikovanou frakturu, doba léčení se výrazně prodlouží. Tříštivou zlomeninu je potřeba někdy operovat, jindy stabilizovat zevním fixátorem, což je pro představu soustava dlah, šroubů, drátů, hřebů,“ řekl Blesku přední pražský ortoped. Velmi důležitá je také rehabilitace. Může trvat dva až tři měsíce, u komplikovaných případů i déle.

Na video s Bouškovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
28. 7. 2017 • 22:42

Tak ona málem " ochrnula ", ale do Růžovky plazila jak Meresjev , a to prosím v době, kdy čerpala neschopenku ?! To jí lékaři psali na tu dobu " vycházky " z toho jejich ( z evropskýho fondu dotovanýho ) statku až do PRAHY ? !!! hm, hm ....z toho se zas hroutí slušným lidem peněženky !

defakto
28. 7. 2017 • 21:35

... tahleta stará bába by raději měla sedět doma na ***i ...

vigela
28. 7. 2017 • 16:06

Dobré!

mord
28. 7. 2017 • 11:36

Copak smudlo nervik? ta má takovou pakaz jako jsi ty těžce na háku

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.