Bývalé hvězdy obrazovky Retková, Tomsová, Hemala a spol. na pařbě: Koukněte, jak se změnili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bývalé hvězdy obrazovky Retková, Tomsová, Hemala a spol. na pařbě: Koukněte, jak se změnili!

Jak se hlasatelé změnili?
Jak se hlasatelé změnili? (Foto Aha! – Michal Protivanský, ara)

Museli si ho setsakra předcházet, protože na muži za kamerou záleželo, jak budou hlasatelé a hlavně hlasatelky na obrazovce vypadat. „Kouzlil se světly, takzvaně nás zasvítil,“ prozradila Marie Tomsová (65) na oslavě 70. narozenin Stanislava Kubů, mistra za kamerou.

Oslavu dostal dlouholetý kameraman Československé a později České televize jako dárek od syna Jakuba. Bylo to pro něho opravdu veliké překvapení. „Všechny nás tajně obvolal a my měli radost, že je opět důvod k setkání,“ přiznává Tomsová vesele. Kvůli kulatinám dokonce přiletěla Anna Wetlinská (63), která žije s manželem ve Švýcarsku.

„Standa byl vždy velice oblíbený, protože je s ním legrace a je vtipný a galantní. Byl to náš dvorní a hlavně dvorný kameraman. V naší maličké hlasatelně na Kavčích horách jsme byli vždy jen dva – jeden z nás hlasatelů a právě on. Takže to byl vztah takřka intimní,“ směje se Tomsová s tím, že štáb včetně režiséra sedával u mixážního pultu za sklem. Naposledy se hlasatelé na obrazovkách ČT objevili v roce 2005.

Marie Retková (60)
Žije sportem
Vystudovala fakultu žurnalistiky, bavil ji operní zpěv a hlavně sport. Dodnes hraje basketbal, tenis a lyžuje. Zkoušela podnikat, ale moc to nefungovalo, byla hlasem TV Barrandov a stále moderuje různé akce. Má průvodcovské zkoušky a v rádiu uvádí Mikrofórum.

Stanislava Lekešová (60)
Je »sama doma«
Původně vystudovala práva. Hlásit začala až jako maminka malého synka, nyní má děti dvě. Momentálně pracuje v Českém rozhlase Dvojka a na Kavčích horách točí pořad Sama doma. Přiznává, že nejraději má různé zahradnické práce v přírodě.

Marie Tomsová (65)
Sbalila Lábuse
Objevila se i jako herečka, například v Troškově komedii Slunce, seno a pár facek. Tam se seznámila s Jiřím Lábusem (67), který šel za kmotra jejím synům. Jezdí po republice s Jiřím Petráškem (60), nemanželským synem Jana Wericha (†75), a pořadem Hlasatelky v akci spolu se Saskií a Sašou.

Anna Wetlinská (63)
Vdala se do Švýcarska
Proslula hlavně vztahem s hercem Milošem Kopeckým (†73). Pak si vzala generálního ředitele známého vydavatelského domu Christiana Müllera a odstěhovala se s ním do Švýcarska, kde společně obchodují s vínem. Do vlasti létá poměrně často.

Saskia Burešová (70)
24 let s Kalendáriem
Vypadá desítky let úplně stejně. Správně se jmenuje Obdržálková po manželovi, televizním režisérovi Petru Obdržálkovi (75). Zkoušela podnikat, ale osud jí házel klacky pod nohy. V ČT moderuje pořad Kalendárium, který je na obrazovce od roku 1993.

Jana Smutná (63)
Sekla s reklamou
Televizní diváci ji znají pod dívčím jménem Jana Kopřivová. Vedle hlasatelské práce natočila známou reklamu na prostředek na hubnutí. Jezdila také s orchestrem Václava Hybše (81). Nyní pracuje v Českém rozhlase Dvojka, kde připravuje Kolotoč.

Alexander Hemala (65)
Stal se rosničkou
Po zrušení hlasatelů v ČT uváděl Receptář prima nápadů, nyní je rosničkou na TV Barrandov. Vedle toho si občas zahraje na prknech, která znamenají svět. S manželkou Vlastou je už od školy a mají chvályhodný zvyk si každý rok znovu obnovit manželský slib.



Přečtěte si
havran2
26. 5. 2017 • 09:36

Hemala u počasí skáče jako žabák a vypadá u toho jako buzík ! ! !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.