Janda (75) a Špinarová (†65): Jejich poslední setkání... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Janda (75) a Špinarová (†65): Jejich poslední setkání...

Vyčerpání prý zaháněla cigaretami ...
Vyčerpání prý zaháněla cigaretami ... (Foto ara)

Znal ji od jejího mládí! Když loni v létě Petr Janda (75) objal Věru Špinarovou (†65) po jejím vyčerpávajícím koncertu ve Šternberku, ihned vytušil, že není v pohodě. Postěžovala si mu, že už to nezvládá. Za pár měsíců nato zpěvačka zemřela.

Lídr kapely Olympic poznal Špinarovou v době, kdy jí bylo 18 let. „To jí Berka v Havířově v hotelu Merkur jako mladou holku učil tancovat rokenrol. To byla ještě taková hubená, mladá, veselá,“ zavzpomínal Janda na první setkání. Stejně tak promluvil o setkání posledním: „To bylo loni v létě, hráli jsme ve Šternberku na festivalu, a ona hrála před námi. Já jsem ji obdivoval. Koukali jsme s klukama z Olympicu ze zákulisí a ukazova l i jsme si palcem nahoru. Ona totiž oproti jiným zpěvačkám fantasticky frázovala.

Ona to měla v krvi, ten zemitý správný bigbeat. Věděla přesně, jak to tam má šoupnout,“ vychvaloval Špinarovou Janda. „Když skončila, tak jsem ji objal a řekl jsem: Věruško, byla jsi úžasná! A ona na to: Petře, já už nemůžu, já už jsem úplně hotová, já to budu muset zabalit. Já jsem teď úplně vyčerpaná, a zapálila si cigáro, kterým si to zdraví huntovala ještě víc,“ dodal Janda v rozhovoru s Pokondry na Frekvenci 1.

Na video se Špinarovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.