Filipojakubská noc: Unikátní čarodějnický horoskop! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Filipojakubská noc: Unikátní čarodějnický horoskop!

Každá žena má v sobě mystiku a tajemství. Tak proč si na »čarodějnice« nezahrát na čáry a kouzla?
Každá žena má v sobě mystiku a tajemství. Tak proč si na »čarodějnice« nezahrát na čáry a kouzla? (Foto Profimedia, Shutterstock, ara)

Až dnes zapálíme čarodějnice, měli bychom si uvědomit, že květnem vrcholí jaro a přichází jedno z nejbujnějších období roku. Pro pohany dříve i dnes je Beltine, nebo chcete-li filipojakubská noc, jedním z nejvýznamnějších (a nejzábavnějších) svátků. Za starých dobrých časů se o Beltine žehnalo polím opravdu inspirativním způsobem, milující se dvojice praktikující »zelené manželství« jim předávaly svou plodnost. Tak kdo si dnes zkusí sex v brázdě v hluboké ornici?

Láska kvete všude
Filipojakubská je filipojakubská a něco užít byste měli. Pokud však nemáte dům na samotě a vaší džunglí byl od dětství jen vnitroblok, nemusíte se přemáhat a pobíhat po rozmáčeném strništi jen proto, abyste tradicím učinili zadost.
I lidé jsou živá příroda a tak můžete Beltine pokojně oslavit s nimi v podstatě kdekoli, třeba na koncertě. Až půjdete v noci domů, může na vás jaro dolehnout silou naprosto netušenou a možná dokonce v nějaké brázdě skončíte. Moc přírody někdy bývá nekompromisní.

Čarodějnice spálit?
Je možné, že i Beltine je na vás moc výstřední a chcete oslavit docela obyčejné české »čáry« u pořádné vatry. Vězte ovšem, že »pálení čarodějnic« je zřejmě reakcí právě na pohanské oslavy Keltů, které se křesťanské církvi příliš líbit nemohly, a tak se z oslav návratu jara staly v představách věřících divoké (a asi taky přitažlivé) sabaty a z oslavy moci čarodějnic jejich zatracování. Ať už je ale ideologické pozadí »čarodějnic« jakékoli, vyhněte se ohňům z pneumatik a podobným prostonárodním radovánkám. Poděkuje vám minimálně příroda a vaše plíce.

Zkuste trochu čarovat:

Ozdobte strom lásky
Najděte vhodný stromek (např. břízku nebo vrbu). Nastřihejte si dlouhé fábory, případně stuhy a připravte si fixy.
Svěřte tomuto stromku něco pěkného. Na fáborky napište jakékoliv heslo nebo přání čehokoli pozitivního a zavěšte je na stromek. Pokračujte s dalšími fábory, až bude bohatě ověšený stromek nabitý pozitivní energií.
Můžete takový rituál vyzkoušet se skupinou přátel, rodinou apod. Při něm si uvědomíte, jaké pozitivní věci vás potkaly, a nabije vás chutí do života.

Vhoďte do ohně svoji panenku
Beltinový oheň je očistný, využijte jeho moci pro svůj prospěch.
Zvolte vlastnost, či bolest, které se chcete zbavit.
Z klubka vlny odpovídající barvy (nejlépe takové, která koresponduje s vaší negací) vytvořte jednoduchou panenku.
Postup: Namotejte nit (nejlépe vlnu) na kus kartonu (10 až 15 cm širokého), poté ji z kartonu stáhněte. Na jednom konci namotané nitě zavažte, čímž vznikne hlava. Stejným způsobem pak můžete vytvořit ruce (oddělíte si část nití), trup, případně nohy. Dolní konec namotaných nití rozstřihněte nůžkami.
Hotovou panenku si pak přivažte k sobě tak, že si zavážete provázek nebo stuhu kolem pasu a ze zbytku vytvoříte jakousi pupeční šňůru – na její konec přivažte panenku.

Představte si, že vás to, čeho se chcete zbavit, opouští, že odtéká po provázku pryč a vsakuje se do panenky. Když budete mít pocit, že jste negaci odplavili, panenku odstřihněte, pak kolem ní omotejte větvičky šalvěje a vhoďte do ohně. Svoji negaci tak nejen odvedete pryč, ale ještě ji očistíte pomocí ohně.
Během rituálu sledujte své pocity. Chcete se vůbec své negace či špatné vlastnosti zbavit, nebo ji v podstatě hýčkáte. A je to, čeho se zbavujete, opravu špatné?

3 rituály lásky 
podle kartářky 
Jany Naděždy z Prahy:

Pusa pod rozkvetlou třešní

Svátek zamilovaných 1. května se slavil již ve starověkém Římě a nazýval se Floralia. Ochrannou mocí byla bohyně Flora, ochránkyně jara a plodnosti. Polibek pod rozkvetlou třešní nebo jabloní není ničím samoúčelným. Rozkvetlý strom je symbolem připravenosti rodit. Pokud dostanete polibek pod rozkvetlým stromem, je to znamení, že se do roka vdáte. A pozor, pokud vás nikdo nepolíbí, může se stát že »uschnete«, je to symbolika zalévání a pěstění, stejně jako příroda potřebuje láskyplný přístup, potřebujeme ho i my, lidé. Nezapomeňte si vyhlédnout vhodný strom. Jak se říká: „Štěstí přeje připraveným.“

Kouzlo magického kruhu
(pro upevnění a rozvinutí milostného vztahu)
Naplánujte si s partnerem výlet do lesa nebo hor, najděte tam příjemné místo a to označte velikým kruhem z klacíků a větví. Nezapomeňte si s sebou vzít balíček čajových svíček. Ty položte kolem kruhu z venkovní strany a zapalte. Pak svého miláčka vezměte doprostřed kruhu, vyslovte zaříkání:

Duchové lesa, prosíme vás,
učiňte milence v tomto kruhu z nás.
Zavřete oči, zastiňte vhled,
půjčíme si prostor,
který vám zase vrátíme zpět.

A pomalu se oddávejte vzájemnému bádání a laskaní. Kruh, zaříkávadlo a svíce zvenku vám zaručí neviditelnost. Prožijete fantastické nadpřirozené spojení, kde ptáci se noří do vod a ryby létají vzduchem. Už nikdy vás váš miláček neopustí, stanete se pro něj jedinečnou a nepostradatelnou.

Co to je Beltine
Keltský svátek jara (30. dubna). Oslavuje příchod jara a tepla, zrození a lidé se připravují na to, že budou po zimě zase hospodařit na poli. Slaví se jako protipól Samhainu (Halloweenu), přesně po půl roce. Beltine znamená zářící oheň. Zapalovaly se velké ohně a oheň symbolicky očistil lidi i zvířata od neduhů a nečistých myšlenek, které se nashromáždily v temném zimním období. V předvečer Beltinu se milenci vydávali do lesů, květen potom byl svátkem milostných her a z této doby možná také pochází líbání pod rozkvetlým stromem na 1. máje.

Přály jste si jako malé holky čarovat a kouzlit? V každé z nás dřímá čarodějnice, zkuste ji v sobě probudit. Po přečtení následujícího horoskopu možná dámy Berani pochopí, proč mají tak rády oheň, plameny, Kozorozi zase skály a přírodu a Váhy proč jsou manuálně zručné. Každé z nás bylo něco dáno do vínku, tak proč to nerozvíjet? A pánové, tohle je horoskop i pro vás. Přečtěte si ho, ať víte, s kým máte tu čest!

Horoskop pro čarodějky: K jaké kariéře kněžky kouzel a čar vás předurčuje vaše znamení?

Beran (21. 3. až 20. 4.)
Krvavá čarodějnice
Čarodějnice narozené ve znamení Berana jsou obdařeny schopností dosáhnout skvělých výsledků v ohnivé magii a magii. Nepotřebují příliš meditovat, jen čerpat z vlastní ohnivé nátury. Milují oheň, i kdyby to měl být třeba jen táborák.

Býk (21. 4. až 21. 5.)
Čarodějnice skřítek
Dámy narozené ve znamení Býka jsou napojené na síly Země a přírody. Rády zkoumají moc a účinky bylin a jsou skvělé v sexuální magii. Milují přírodu a třeba zrovna pro ně ideální cestou k sebepoznání sex v ornici.

Blíženci (22. 5. až 21. 6.)
Čarodějnice pracující s energiemi
Vy, narozené ve znamení Blíženců, máte přirozenou schopnost vnímat změny v energetických hladinách kolem nich. Máte extrémně citlivou intuici a můžete snadno posílat a přijímat energii. Jste obdařeny empatii a rozpoznáte charakter člověka při prvním pohledu.

Rak (22. 6. až 22. 7.)
Domácí čarodějka
Ženy ve znamení Raka inklinují k domácí magii. Kotlík, koště, ale třeba i dveře, okno, zrcadlo, to jsou jejich nástroje. Jejich dům je jejich hrad. Račice jsou typické kuchyňské čarodějnice, a milují své kouzelné odvary a lektvary. Věnují hodně energie rodinnému krbu.

Lev (23. 7. až 22. 8)
Okouzlující čarodějnice
Čarodějnice narozené ve znamení Lva mají přirozenou schopnost upoutat pozornost. Mohou snadno zhypnotizovat lidi i zvířata a manipulovat s nimi. Vědí, jak být sexy, vyzařuje z nich sebevědomí, jsou démonicky přitažlivé.

Panna (23. 8. až 22. 9.)
Poustevnice
Ač se to nezdá, Panny jsou velmi mocné! Ale potřebují se opravdu soustředit. Ve své nevinnosti utíkají k tichu přírody, pomáhá jim pobyt v lesích, nebo u moře. Tady naberou energii, kterou mohou mnohé ovlivnit. O samotě se cítí bezpečněji než ve společnosti lidí.

Váhy (23. 9. až 23. 10.)
Čarodějnice šamanka
Čarodějnice ve znamení Vah jsou obdařeny inspirací a jsou obvykle velmi nadané v umění a řemeslech. Svá kouzla většinou zpívají, nebo vyjadřují pomocí magického bubnu, houslí a podobně. Co se týče praktické stránky, jsou manuálně zručné, pragmatické a nesnesou intriky.

Štír (24. 10. až 22. 11.)
Noční čarodějnice
Čarodějnice narozené ve znamení Štíra milují tmu a noc. Noční tišina zvyšuje jejich sílu. Nepleťte si ale temnotu se zlem. Štíři skvěle vnímají skryté jevy, proniknou do vaše nitra, odhalí zákoutí vaší duše, o kterých jste nevěděli. Pokud jste Štírka, jděte o půlnoci ven a mluve s nocí o své touze.

Střelec (23. 11. až 21. 12.)
Čarodějnice hromu
Střelkyně jsou děti Dia (Jupitera, případně Thora), zkrátka potomci bohů hromu. Jsou moudré a spravedlivé a jsou schopné utkat mocná »silová« kouzla. Pokud jste narozená ve Střelci, čarujte pomocí posismů (souhrn pozic těla, gest, pohybů), z vašich rukou vyzařuje velká síla. Střelkyně jsou rázné, energické, přímočaré.

Kozoroh (22. 12. až 20. 1.)
Přírodní čarodějka
Kozoroh je velmi dominantní a dokáže pracovat ve městě i na vesnici. Může se napojit na sílu přírody a nechat ji nasměrovat do své kariéry a každodenního života. Pokud jste Kozorožka, běžte na procházku, najděte mocnou skálu či strom a zkuste s ní splynout. Pak jste připraveny poslat n magickou energii do budoucnosti ve své kariéře, obchodě nebo kdekoli pracujete.

Vodnář (21. 1. až 20. 2.)
Astročarodějka
Čarodějnice narozené ve znamení Vodnáře jsou spojeny s mocí planet a hvězd. Chápou, co se na noční obloze děje a dokážou úspěšně nasměrovat hvězdnou energii do tohoto světa. Pokud jste Vodnářka, sdělte své přání hvězdám.

Ryby (21. 2. až 20. 3.)
Vílí čarodějka
Ryby si mohou snadno plést pohádkový svět s lidským a překonat fyzická omezení. Tyto laskavé ženy mohou pozvat víly do života a vytvořit pevné a plodné spojení s duchem přírody. Pokud jste narozená v Rybách, zkuste kolem domu zasázet náprstníky, a přilákat tak své malé spojence.

Více o filipojakubské noci čtěte ZDE



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.