Sestra slavné Popelky Jana Yngland Hrušková (58): Chce být prezidentkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sestra slavné Popelky Jana Yngland Hrušková (58): Chce být prezidentkou!

Se zatím slavnější sestrou Evou.
Se zatím slavnější sestrou Evou. (Foto Aha!: Michal Protivanský, Mária Rušinová, ar)

Kdysi zpívala s Petrem Novákem a vyhrála soutěž Dluhy Hany Zagorové. Pak se ale Jana Yngland Hrušková (58) vdala za Nora a přes dvacet let žila v zahraničí. Před časem se vrátila, ale nejen jako zpěvačka. Rozhodla se totiž, že začne sbírat podpisy na prezidentskou kandidátku. Na Facebooku si založila stránky „Jana Yngland Hrušková – Kandidátka na prezidentku 2018“, točí videa a nejvíc fanoušků má prý mezi mladými.

Dokonce se s ní v tramvaji chtějí fotit! „Lidi mě na ulici poznávají víc jako prezidentku, než jako zpěvačku,“ svěřuje se Jana Yngland Hrušková. „Nejsem žádná velká celebrita, ale kdybych tady tehdy zůstala, byla bych mnohem známější než teď. Ale i to, jak vidět, stačí,“ říká o sobě. Zpěvu se věnovala odmalička, později tři roky zpívala s Petrem Novákem v jeho programu Memento. Vydala desku, natočila řadu klipů, vystupovala v televizi. Pak ale přišel rok 1989 a s ním i zásadní zlom – potkala se s norským novinářem „Tehdy sem přijel dělat zprávy o sametové revoluci. Dva roky jsme bydleli v Norsku, a pak ho poslali do Berlína, kde jsme žili dvacet let,“ vypráví Jana Yngland Hrušková, která se i v zahraničí živila zpíváním a zpěv také vyučovala. Vystupovala na plesech i v lokální televizi, vydala singly. Pak se ale rozhodla pro návrat – ovšem bez manžela. „Berlín se nám vyžil. Řekli jsme si, že každý půjdeme domů. Mně se stýskalo, navíc syn se vrátil o deset let dřív než já. Nerozvedli jsme se, manžel jezdí sem, ale každý máme jiné priority,“ vysvětluje.



DIVADLO SE SESTROU POPELKOU
Po návratu do Čech se jí ujala sestra, první »černobílá« Popelka Eva Hrušková (65) s manželem Janem Přeučilem (80). „Sestra mi moc pomohla tím, že můžu dělat to, co dělám. Dodnes spolu hrajeme divadlo, a také máme každá své představení,“ prozrazuje. Kromě toho učí privátně zpěv a dvakrát týdně vystupuje v jedné z restaurací nedaleko Karlova mostu, kde zpívá především pro cizince. Mnohem větší zájem než jako zpěvačka však Jana Hrušková budí jako možná kandidátka na prezidentku. Stránka, kterou si založila na Facebooku, má přes 3 500 lajků. Zveřejňuje zde videa, vysílá streamy.

PROTI IMIGRANTŮM!
Netají se svými otevřenými názory na současnou politickou situaci, bojuje proti islámu i migrantům. A tak se není čemu divit, že má nejvíce fanoušků mezi mladými lidmi. „Zrovna včera jsem jela tramvají a přišel ke mně mladý kluk. A říká: Paní prezidentko, můžu se s vámi vyfotit? Tak to mě potěšilo,“ usmívá se Jana Hrušková, která se nyní chystá sbírat podpisy na prezidentskou kandidátku. Aby ji mohla podat, potřebuje jich 50 000. „Kandidatura je pro mě cesta, ne cíl. Je to můj protest, který tím získává na váze. Chci, aby to lidi trošku šokovalo. Kdybych jen tak někde něco řekla, tak si toho nikdo nevšimne. Takhle si mě všímají média, takže to k něčemu je,“ vysvětluje Jana Hrušková, která se setkává jak s pozitivními, tak s negativními reakcemi. „Jeden pán mi třeba řekl: Vy kandidujete? To snad ne! Kdybyste náhodou vyhrála, tak emigruju. A já na to – tak emigrujte. Nikdy se nezavděčíte všem,“ usmívá se.

ZRUŠÍM INKLUZI…
A co by změnila, pokud by se stala prezidentkou? „Zrušila bych inkluzi a reorganizovala školství. To je totiž na úrovni jako před 300 lety. A pak zemědělství. Měli bychom se zase stát nezávislými. Musí se také vybudovat nové dálnice a schválit nové zákony, že politik musí být ihned odvolatelný. V roce 1781 tu bylo zrušeno nevolnictví. A když lidi dnes berou 13 000 hrubého, co to je? Já se nedivím, že za ty peníze nechtějí chodit do práce. To vše se musí změnit,“ vysvětluje Jana Yngland Hrušková. A co na to její sestra? „Je jiná než já, chce mít klid. Je po tátovi, já jsem rázná po mamince. Jsem taková černá ovce. Ze začátku mi to vyčítala, měla strach. Teď už neříká nic, vidí, že mě nezastaví, chápe to a dělá si z toho srandu. Třeba řekne: Až budeš prezidentka, tak to vyřídíš,“ směje se.

Co na to sestra Eva?
„Janička venku nasbírala víc zkušeností s tím, co se sem valí a chce nějak pomoci tomu, aby naše země nedopadla tak, jako západní státy. Takže se do toho takhle pustila. Její syn zažil velkou šikanu ve škole v Norsku, takže když se jí lidi ptají, jak to všechno ví, no tak ona to ví, protože v cizině dvacet let žila. Je to její věc, ale už ji chápu a rozumím. My se spolu o tom nebavíme, ale hodně jejích názorům sdílím,“ okomentovala to Eva Hrušková. Zajímalo nás, pokud by sestra nasbírala dost podpisů a kandidovala na prezidentku, zda by ji podpořila. „Já bych jiného kandidáta neměla. Myslím, že Janička si trochu zkomplikovala život svým projevem, na druhou stranu myšlenky, co říká, jsou velice správné. Já doufám, že projev napraví, ale jinak ji budu podporovat,“ prozradila.

 Video: Tajná bolest Evy Hruškové: Porodila jsem mrtvou dceru!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
eisenbieger
26. 3. 2017 • 21:18

vzdyt ji nekteri znate , sem ise pod nickem Chaluge , je opravdu mischuge

stekavypes
26. 3. 2017 • 19:59

Copak musíme mít za prezidenty jenom komedianty

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.