Veronika Gajerová (53): Rozloučení s maminkou! Nečekané sbohem nad rakví... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Veronika Gajerová (53): Rozloučení s maminkou! Nečekané sbohem nad rakví...

Veronika Gajerová pohřbila svou matku.
Veronika Gajerová pohřbila svou matku. (Foto Aha! – Martin Přibyl, TV Nova)

I když ji drtil žal, dokázala mamince zazpívat ve smuteční síni. Veronika Gajerová (53) na pohřbu bývalé herečky Národního divadla Naděždy Gajerové (†88) nejen promluvila, ale dokonce zpívala o Panence Marii.

Podle představitelky sestřičky Zuzany Pantoflíčkové ze seriálu Ordinace v růžové zahradě maminka před smrtí netrpěla. „Odešla v míru a pokoji,“ prozradila Gajerová na obřadu na pražských Olšanech, který trval 20 minut.  

Píseň o Marii
„Je to chvíle, které se bojíme už jako děti,“ řekla Veronika ve smutečním projevu. „Že přijdeme o rodiče. Ta chvíle je teď tady. Maminka by si ale přála, abyste byli dobré mysli a zaměřili se na láskyplnou energii,“ upozornila Gajerová. Poděkovala za lásku a zásady, které matka jí i sestře Nadě a bratrovi Václavovi vštípila. Poté dokázala v obřadní síni dokonce mamince na poslední cestě zazpívat. V jejím podání zazněla prostonárodní legenda o Panence Marii.

Uložení do země
Celý obřad pak ukončila ze záznamu píseň Moravo, Moravo, Moravěnko milá, protože zesnulá herečka pocházela z Brna. Rakev pak rodina uložila do rodinné hrobky.

Napsala si parte
Zesnulá Naděžda nebyla jen herečka, ale také spisovatelka a básnířka. Její potomci vybrali na smuteční parte dojemný úryvek z její vlastní básně ze sbírky Hledám tě, kráso: „Proč potemněl mi celý kraj, když odešla jsi, maminko, proč zdá se mi, že pláče sad, když umlkla jsi, maminko?“



Přečtěte si
vigela
17. 1. 2017 • 08:44

Vítám článek nebulvárního charakteru. Napsaný s citem. Upřímnou soustrast sympatické paní Gajerové.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.