Libuše Havelková (†92): Poslední s ní mluvila vnučka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Libuše Havelková (†92): Poslední s ní mluvila vnučka!

2015 - Jedna z poslední fotografií Havelkové s vnučkou Rozárkou.
2015 - Jedna z poslední fotografií Havelkové s vnučkou Rozárkou. (Foto: ČT a archiv L. Havelkové)

Byla za ní jen hodinu před její smrtí! Vnučka herečky Libuše Havelkové (†92) chodila s tátou Ondřejem (62) za babičkou často. Rozálie (19) tam byla dokonce i ve čtvrtek, kdy vydechla naposledy.

Babička z Kouzelné školky v posledních dnech ztrácela síly. Proto za ní rodina do gerontologického centra, kde byla poslední roky kvůli Meniérově nemoci postihující sluchově rovnovážný orgán, chodila často, vlastně víceméně denně. Syn muzikant Ondřej Havelka byl za maminkou spolu s dcerou Rozárkou i v den, kdy zemřela.

„Navštívili ji ve čtvrtek ráno, a mohli se tak s milovanou maminkou a babičkou rozloučit. Jen pár desítek minut po jejich odchodu herečka zemřela,“ prozradil deníku Aha! člověk blízký rodině. Pro půvabnou modelku, herečku a zpěvačku byla prý babička velkým vzorem. „Milovala ji, často si povídaly. Rozárka moc ráda poslouchala vzpomínky na její působení v Národním divadle. To ji strašně zajímalo,“ dodal zdroj. Pohřeb bude ve středu
Poslední rozloučení s Libuší Havelkovou se uskuteční ve středu 12. dubna ve 12 hodin ve Velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze.

Zanevřela na muže
Při svých začátcích v Ostravě se herečka ještě jako Libuše Drboutová při práci pro rozhlas seznámila se skladatelem Svatoplukem Havelkou (†83). Známost se završila svatbou a manželům se narodily dvě děti. Dcera Daniela a syn Ondřej, později známý herec a hudebník. Manželství ale zkoušku časem nevydrželo a po 12 letech skončilo rozvodem. Herečka zanevřela na muže a už se nikdy znovu nevdala.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.