Pancho & Seifertová: Shořela jim vila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pancho & Seifertová: Shořela jim vila!

Zpěvák a vydavatel Pancho a jeho těhotná manželka Lucie Seifertová přišli o střechu nad hlavou.
Zpěvák a vydavatel Pancho a jeho těhotná manželka Lucie Seifertová přišli o střechu nad hlavou.

ČESKÝ ŠTERNBERK – Nejhorší víkend ve svém životě prožili zpěvák a vydavatel Petr Prchal alias Pancho (39) a výtvarnice Lucie Seifertová (38). Blesk jim totiž zapálil prvorepublikovou vilu, která shořela. Zůstaly pouze obvodové zdi.


Škoda je málem čtyři miliony korun. „Vzhledem k tomu, že jsme dům koupili teprve před týdnem a ještě jsme ho nestihli ani pojistit, tak se z nás opět stali chudí umělci,“ přiznal deníku Aha! Pancho. Těhotné Lucii se má přitom už v srpnu narodit dítě...

Kliknutím zvětšete„V pátek v půl desáté večer praštil blesk do elektrického vedení, které jde přes náš pozemek, a oheň přeskočil na střechu našeho domu. Byl jsem v Jizerských horách na pracovním jednání a večer mi začaly chodit esemesky, že mi hoří dům. Manželka byla v Poděbradech u mámy. Ještě štěstí, že jsme nebyli doma, protože bychom asi už spali a kdo ví, zda bychom stihli opustit dům a neuhořeli v něm,“ děsí se Pancho, který se proslavil hity Plout za tebou nebo Čechy krásné.

Kliknutím zvětšete„Přivolaní hasiči údajně přijeli až za čtyřicet minut a prý si s sebou zapomněli vzít vodu, takže výsledek je ten, že nám z domu zbylo jen obvodové zdivo. Říká se, že vyhořet je lepší než se stěhovat, no myslím si, že stěhování je asi lepší,“ snažil se brát celou situaci se svým pověstným humorem Pancho.

Kliknutím zvětšeteVe vile, která leží pod hradem Český Šternberk, již měli dovezený cenný nábytek ve stylu art deco, který byl z pozůstalosti Panchova strýčka, prvorepublikového továrníka. „Do domu jsme investovali všechny naše peníze. Teď bydlíme provizorně v našem ateliéru v Praze a musím vymyslet, kde budeme bydlet, až se nám v srpnu narodí miminko. Čekáme na statika, aby řekl, jestli se musí obvodové zdi zbořit, nebo zda můžeme dům začít opravovat,“ řekl nám Pancho, který vydává úspěšná leporela své manželky. Seifertová je dokonce autorkou největšího leporela Dějiny udatného českého národa, se kterým slavila velké úspěchy nejen u nás, ale nedávno i v Americe. „Právě připravujeme nové leporelo a v dubnu máme pracovně letět do Austrálie, ale teď na to asi nebudeme mít peníze,“ dodal Pancho.


Autor: Miroslav Graclík
Foto archiv Petra Prchala

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.