Karel Gott (77): Dostal kšeft od Němců! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Karel Gott (77): Dostal kšeft od Němců!

Karel Gott
Karel Gott (Foto Profimedia.cz a reprofoto ARD )

Po roční přestávce kvůli rakovině mízních uzlin se Karel Gott (77) vrátil do svého druhého domova. Obří Westfalenhalle v Dortmundu vítala zpěváka vestoje, před arenou na zpěváka čekaly stovky fanynek a titulky v německých médiích zněly: Karel Gott je konečně zpátky!

Zpěvák se spolu s dalšími hvězdami Evropy zúčastnil Mezinárodní slavnosti šlágrů Schlagerbooom 2016 a po víc než roce se opět objevil na pódiu v Německu, které je pro něho už 40 let druhým domovem.  

Do Dortmundu přiletěl i s manželkou Ivanou (40) a už před halou ho s jásajícím davem vítal německý showmaster Florian Silbereisen (35). „Jste fit?“ spustil na Karla ihned poté, co s chotí vystoupil z vozu. „Jsem zase fit,“ odpověděl s úsměvem Karel a fanynky vřískaly nadšením. „Společně tady vyrolujeme červený koberec pro Karla Gotta,“ vítal Florian Slavíka se skandujícím několikatisícovým davem na pódiu a koberec skutečně položil.

Karel zapíval na koncertě, který na ARD sledovaly miliony diváků, tři písničky, z nichž dvě složil Karel Svoboda (†68). Hej, hej, baby se pod názvem Einmal Um Die Ganze Welt stala okamžitě německým šlágrem a Včelka Mája, tedy Biene Maja, je už 40 let nehynoucím hitem. Karel musel také Včelku přidávat. „Už 40 let rostou s touhle písničkou další generace. Včelka Mája pochází jako vy z České republiky a my jsme všichni šťastni, že jste ji zase nechal létat a že jste dnes opět mezi námi,“ řekl po vystoupení Florian Karlovi. A hala moderátorovi přitakávala hřměním a ohlušujícím pískáním. Karel byl dojat. Mistr v rozhovoru pro německou TV 

Jak se máte?

„Jestli zapomenu na poslední rok, tak se zase cítím velice dobře.“

Kde jste čerpal tu potřebnou sílu pro boj s nemocí?

„Ta k v první řadě jsem měl vyni kající lékaře, jinak to byla rodina, přátelé, kolegové a samozřejmě naděje a víra v to, že to dopadne dobře.“ A na co se teď těšíte nejvíc? „Na každý další den. Já žiju teď s tím, že ten zítřejší bude nejlepším dnem v mém životě.“



Přečtěte si
-bello-
25. 10. 2016 • 00:06

Zase má sako s tou lebkou a ta košile je příšerná, prostě příšerná! --- Okamžikem, kdy by mi na koncertě řekli, jak jsou šťastný, že Včelka Mája zase lítá, šla bych já stavět huhuláka . Ježíšikriste Ježíšikriste

kinki
24. 10. 2016 • 22:06

snad sa ujde z tych penazi cosi aj starsim dceram.

egyptanka
24. 10. 2016 • 15:55

Já mu to ze srdce přeji. Ale hlavně to zdravíčko.

ivoadler
24. 10. 2016 • 10:11

Zatím se drží mého schématu: občas někde zazpívá. Na nějaké šňůry už to není a nebude. Spíš se někde objeví jako třešnička na dortu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.