Vendulo, ještě jedna lež a zacne tóčo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Vendulo, ještě jedna lež a zacne tóčo!

Petr Svoboda
Petr Svoboda

PRAHA – To tu ještě nebylo. Syn Karla Svobody (†68) Petr dlouho mlčel. Jedinkrát vystoupil na Frekvenci 1, kde mluvil o svém tátovi, o tom, že nevěří v jeho sebevraždu, o tom, že Václava alias Vendula Svobodová (35) jeho tatínka psychicky deptala. A pak se zase stáhl do ústraní. Mlčel, když mluvila Vendula, mlčel, když mluvili její přátelé, chůvy malé Klárky.

Syn Karla Svobody: Týdny mlčel, teď se naštval!

Až doteď. Teď se naštval. A proto poskytl deníku Aha! po několika týdnech mlčení ostré prohlášení. Poprvé po mnoha týdnech se ozval na obranu svého mrtvého táty. Jeho prohlášení přinášíme bez redakčních úprav. Tak, jak jej poskytl a jak si za ním stojí. Do slova a do písmene.

Doposud jsem se snažil již dále nevyjadřovat k mediální kauze spojené s úmrtím mého tatínka Karla Svobody. Kromě svých několika málo vstupů do médií jsem mlčel, a to pouze z respektu k jeho památce. Doufal jsem, že detaily z tátova života nebudou již dále publikované na veřejnosti. Vidím však, že mé mlčení věcem nenapomáhá, naopak jako by schvalovalo nepravdy, které se objevují v některých médiích. Proto jsem se rozhodl vystoupit a vyjádřit svůj názor na absurdní výpovědi o tátově životě, které šíří různí hochštapleři, falešné chůvy, akvaristi, lišky a další »zaručení« svědci. Tito lidé neměli k otci jiný, než ekonomický vztah. Těmto lidem náleží hanba a opovržení. Je zajímavé, jak jejich výpovědi náhodně zapadají do mozaiky, kterou vytvářejí paní Václava Svobodová a Janis Sidovský.

I samotná paní Svobodová se neustále vyjadřuje nebo poskytuje některým médiím informace ohledně mé osoby a mé snoubenky Lucie Gažiové. V mnoha článcích jsme na titulních stranách obviňováni z rabování jevanského domu (na podkladě toho, že jsem si na chvíli oblékl tatínkovu 12 let starou bundu, protože mi ho to připomnělo), či zájmu o věci paní Václavy nebo snad dokonce o věci mé sestry Klárky! Tato vyjádření jsou lživá, manipulativní a hluboce se mne dotýkají. Právníkům paní Svobodové jsem jasně řekl, že věci po sestře Kláře budou v dědické dohodě přidělené jí a kategoricky prohlašuji, že jsem o ně nikdy neusiloval! Paní Svobodová se zapomněla zmínit, že si bez problémů odnesla všechny své osobní věci, které jí prokazatelně náležely. Nikdy jsem nechtěl vlastnit nic, co mi nepatří. Stejně tak moje snoubenka nikdy netoužila a netouží po osobních věcech paní Václavy.

Paní Václava Svobodová by mi měla spíše vysvětlit, kam se poděly šperky po mojí mamince, které v jevanské vile již nejsou. Je smutné, že žena, která toho hodně vykonala na poli charity, mého tatínka psychicky týrala a trápila. Vím, že táta se chtěl s Václavou rozvést. Ta ho společně s panem Sidovským vydírala mediální válkou. Otec tedy netrpěl depresemi, trpěl silnou manželskou krizí.

Nechci se snižovat k tomu, abych zmiňoval její milostné avantýry, o kterých se obecně vědělo a kterými se nijak netajila. Bohužel o nich věděl i můj táta a velmi tím trpěl. Proto jsem se mu nedivil, že chce znovu podat začátkem tohoto roku žádost o rozvod. To chtěl ostatně udělat již před několika lety. Jako důvod uvedl, že se cítí ve vztahu s paní Svobodovou spíše »ekonomickým« činitelem. Táta kromě finančního zajištění domácnosti platil paní Václavě podle předmanželské smlouvy jeden milion korun ročně. Částka to rozhodně není malá a netuším, proč paní Svobodová předstírá, že je chudou vdovou.

Snaha paní Václavy Svobodové znevážit svého tragicky zemřelého manžela, který pro ni tolik udělal, že to byl duševně nemocný člověk, který se snad zabil kvůli kopání kanalizace v domě, je opravdu silná káva. Paní Václava je ochotná využít cokoliv a kohokoliv za účelem svého vlastního mediálního zviditelnění a ve své komunikaci s médii nikdy neopomene zmínit všechny své zesnulé.

Součástí naší první dědické dohody bylo, že se nebudeme vyjadřovat do médií. Tento závazek byl několikrát ze strany paní Svobodové a její právničky Smítkové porušen. Proto nebudu již déle mlčet a budu veřejně chránit svoje soukromí, soukromí svých blízkých a hlavně památku svého milovaného tatínka.

Paní Václavo Svobodová: Již vám neodpustím ani jednu další lež!

Petr Svoboda

Sestavil: (rep)
Foto Aha! – Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.