Co teď bude s Gottem? Bude se učit vstávat z postele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Co teď bude s Gottem? Bude se učit vstávat z postele!

Karel Gott je po náročné operaci břicha. Nyní ho čeká rekonvalescence.
Karel Gott je po náročné operaci břicha. Nyní ho čeká rekonvalescence. (Foto Aha! - M. Pátek, P. Machan, D. Kundrát, M. Hykl)

Po operaci břicha, kterou Mistr včera podstoupil, ho čeká náročná rekonvalescence.

Přestože se o to, zda plánovanou operaci Gott zvládne, strachovali nejen jeho nejbližší, ale také fanoušci a kolegové z branže, zpěvákův vzkaz mnohé uklidnil. „Mám to za sebou a cítím se dobře,“ vzkázal ze Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí v Praze. O zákroku samotném nepodává Gottova mluvčí Aneta Stolzová až do odvolání žádné podrobnější informace. Sdílnější byla Marie Ředinová, předsedkyně dobrovolného sdružení stomiků, která řekla Blesku více.


Vzhledem k náročnosti operace, není pooperační průběh u stomiků (lidí s umělým vývodem z tlustého nebo tenkého střeva, pozn. red.) až tak náročný. Jak řekla paní Ředinová Blesku, pacient zůstává v nemocnici jen pár dnů. Důležité je dodržování tzv. bezezbytkové diety, která nedráždí sliznici střev a nezanechává nestravitelné zbytky. Kromě toho se bude muset Karel Gott držet zpátky co se týče zvedání těžkých předmětů. Je pravděpodobné, že se bude za asistence odborného dozoru učit také, jak vstávat z postele a dechovým cvičením posilovat břišní stěnu.



Přečtěte si
-bello-
12. 5. 2016 • 01:15

hejhej Gott neměl jednoduchou operaci a následky má pro celý zbytek života.Dieta bude na pořád.Beze zbytková. A ani bez ní by to nebyla už růžová procházka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.