Svoboda opustil Kapku! Máme důkaz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Svoboda opustil Kapku! Máme důkaz!

Karel Svoboda
Karel Svoboda (: Archiv)

PRAHA – Konečný důkaz o tom, že tragicky zemřelý skladatel Karel Svoboda (†68) opouštěl organizace kolem Nadace Kapka naděje své manželky Venduly (35), včera předložilo rádio Frekvence 1! Na svém webu totiž zveřejnilo Svobodou podepsaný dopis, kterým odchází z občanského sdružení Kapka naděje.

„Pan Karel Svobodanikdy nebyl členem žádného orgánu Nadačního fondu Kapka naděje a z Kapky naděje tedy nikdy neodešel,“ uvedl vzápětí na to ve svém prohlášení mluvčí nadace Janis Sidovský. Podle něj byl Svoboda pouze členem občanského sdružení pro Kapku naděje zapsaného až loni v srpnu. „To nemá žádnou právní vazbu na Kapku naděje a jeho jedinou činností bylo šíření kalendáře s houbovými recepty.

Členství v občanském sdružení jsem nikdy nepopíral a Karel Svoboda z něho vystoupil proto, že jeho účel – marketingová podpora pro Kapku naděje, byl splněn,“ doplnil Sidovský. S tím, že Svoboda se akcí nadace účastnil až do své smrti, naposledy vloni 18. prosince koncertu Vánoční královny pro Kapku naděje.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.