Berenika Saudková: Pomáhá s Golemem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Berenika Saudková: Pomáhá s Golemem!

Obraz Bereniky Saudkové Rebeko! se nakonec prodal za sto šedesát tisíc korun, i když jeho vyvolávací cena byla třicet tisíc korun.
Obraz Bereniky Saudkové Rebeko! se nakonec prodal za sto šedesát tisíc korun, i když jeho vyvolávací cena byla třicet tisíc korun. (Aha!: Marek Pátek)

PRAHA – To byl ale nářez! Statisíce korun létaly vzduchem na charitativní aukci v Divadle Hybernia tak dlouho, až se obrazy umělců spjatých s muzikálem Golem, ale i profesionálních malířů, vydražily za více než dva miliony korun.

To byl ale nářez! Statisíce korun létaly vzduchem na charitativní aukci v Divadle Hybernia tak dlouho, až se obrazy umělců spjatých s muzikálem Golem, ale i profesionálních malířů, vydražily za více než dva miliony korun. A oproti Jiřímu Kornovi (57), jehož obraz se prodal za pouhé tři tisícovky, měla radost hlavně Berenika Saudková – její dílo se prodalo za sto šedesát tisíc korun!

„Jsem moc ráda, že můj obraz pomáhá potřebným,“ nechala se slyšet dcera malíře Karla Saudka Berenika, která po vydražení obrazu přijímala gratulace. Peníze z výtěžku aukce šly totiž na konto nadace Děti - kultura - sport. A to bylo pro mnohé překvapením, neboť se čekalo, že peníze půjdou spíše na účet nadace Kapka naděje vdovy po Karlu Svobodovi (†68) Vendule Svobodové (35).

To František Ringo Čech (63), který na charitu věnoval také jeden ze svých obrazů, se na aukci neukázal. V kuloárech se však proslýchalo, že dal místo charity přednost zápasu své milé Slavie. Jen nahlédnout přišla Česká miss 2007 Lucie Hadašová (20), která měla původně výtěžek charity převzít, jenže v den vystupování organizátory pěkně »vypekla«. Neuvědomila si totiž, že její smlouva s agenturou jí zakazuje vystupování na jakýchkoliv akcích včetně těch charitativních, takže do Paláce Hybernia jenom nahlédla, aby pak zase rychle odjela.

Zato Vilém Čok (45) byl jako živel, protože odmoderoval svou historicky první aukci. „Ještě jsem to nikdy nedělal, ale mám z toho dobrý pocit. Jsem rád, že ty peníze jdou na dobrou věc,“ tvrdí Čok, který připravuje se svou skupinou ByPass nové album. „Mělo by vyjít na podzim a snažíme se, aby bylo nezaměnitelné s čímkoliv jiným,“ tvrdil Čok, kterému občas v dražení pomáhala zpěvačka Hana Křížková (49). Na aukci se také zastavil Filip Renč (41), který připravovaný film o vrahovi Jiřím Kajínkovi nakonec nenatočí. „Nestíhal bych to z časových důvodů, proto jsem to přenechal kolegovi Ivanu Fílovi,“ nechal se slyšet Renč.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.