Herec Jan Hrušínský (60): Hazard s vlastním životem! Po 12 dnech v kómatu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herec Jan Hrušínský (60): Hazard s vlastním životem! Po 12 dnech v kómatu...

Rok 2015 byl pro Jana Hrušínského z hlediska zdraví jedním z nejnáročnějších. Přesto zase začal pracovat a nešetří se.
Rok 2015 byl pro Jana Hrušínského z hlediska zdraví jedním z nejnáročnějších. Přesto zase začal pracovat a nešetří se. (Foto Aha! – Martin Hykl, herminapress.cz, ara)

Ruská ruleta! Tu opět hraje Jan Hrušínský (60) se svým zdravím. Po tom, co mu v červnu praskl žlučník i srdeční tepna a on byl 12 dní v umělém spánku, už se zase nehlídá. Pracuje 12 hodin denně a dělá stejné chyby, které mu v létě způsobily téměř smrt.

Už zase pracuje na víc než 100 %. „V našem divadle je to tradice, že na Silvestra hrajeme dvě představení, jedno odpoledne, druhé v podvečer, a shodou okolností, to bude dvoják Poslední aristokratka. Prostě Silvestr, nesilvestr, divák se chce bavit, tak jsme tu,“ prozradil svůj program konce roku, ve kterém zažil peklo. „Praskl mi žlučník a musel jsem okamžitě na sál. Při operaci se mi staly věci, které se dějí člověku třeba během patnácti let a někomu se nestanou vůbec za život. Praskl mi žlučovod a všechno se mi lilo přes játra a ledviny do celého těla. Do toho se mi odtrhla velice úzká tepna, která vede k srdeční aortě, a praskla,“ popsal herec a principál Divadla na Jezerce nejhorší chvíle svého života.


„Asi pět dní za mě stoprocentně dýchal ventilátor. Kdyby se vypnul, tak bych se okamžitě udusil,“ dodal s tím, že se musel učit znovu mluvit, a dokonce i chodit. Jenže jakmile mohl stát na nohách a nepotřeboval oporu, už byl koncem července zase v divadle a úřadoval. „Teď bojuji trochu s únavou a musím říct, že kdyby mě má práce tolik nebavila, tak bych toho asi nechal a odešel,“ nechal se slyšet před koncem roku s tím, že už zase v divadle tráví okolo dvanácti hodin denně. Stres, velké pracovní vytížení a málo odpočinku byly přitom hlavní příčinou toho, že v létě zkolaboval.

 

Jak šel čas, zapomínal se šetřit
Červen – po prasknutí žlučníku byl 12 dní v umělém spánku
Červenec – koncem měsíce už chodil do divadla
Srpen – v Dětenicích dotáčel pohádku Řachanda

Přečtěte si
-bello-
2. 1. 2016 • 22:56

V jeho divadle mají dobré věci , ale ani jednoho Hrušínského já nemusím a ten druhý je až fyzicky odpornej. Starý Hrušínský byl dobrý herec, ale nějak nevím co s ním, kam ho zařadit, příjemnej mi taky není ...

ivoadler
2. 1. 2016 • 11:29

Měl by si nechat udělat dokonalé "americké" zuby. U umělců už je to norma. U umělkyň k tomu ještě přistupují dokonalé kozy.

kasta
2. 1. 2016 • 10:28

Ta nemoc vydržela na propagaci divadla už půl roku.To je dobré.Ale trochu otravné.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.