Smutní Adamcovi: Musí se vypořádat s velkou ztrátou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Smutní Adamcovi: Musí se vypořádat s velkou ztrátou!

Jiří Adamec s Janou
Jiří Adamec s Janou (Ringier Axel Springer Marek Pátek / Paparazzi)

Nepříjemnosti na letišti se nevyhýbají ani známým osobnostem. Režisér Jiří Adamec (66) odletěl s manželkou Janou (42) a oběma dětmi na Miami. Cesta za oceán byla ale doslova pekelná. Nejdřív se jim o čtyři hodiny zpozdilo letadlo a nakonec přišli ještě o tři zavazadla!


Těšili se, jak si na Silvestra užijí Floridu. Místo toho ale poslední den v roce manželé Adamcovi s dětmi Jasmínkou (5) a Danielem (8) celý prospali. Za vše mohla strastiplná cesta. Začala už v Praze na letišti Václava Havla opožděným letem a skončila v Miami třemi zavazadly doslova na odpis.


„Po čtyřhodinovém čekání na opožděné letadlo do Londýna a dvouhodinovém nuceném přebukovávání letenek na Ruzyni, dalším hodinovém přebukovávání na Heathrow a nuceném přespání v Londýně, přistání v Miami a zjištění, ze z pěti kufrů nám tři totálně zničili a jsou na vyhození, konečně doma v Brickell On The River. Silvestra jsme uspěšně prospali, ale dneska uz je dobře,“ popsala své pocity z letu Jana na sociální síti. Rodinu teď čeká reklamace zavazadel.

Potom si už snad budou moci užívat začátek nového roku na prosluněných plážích. Režisér se zdrží v Americe tři týdny, Jana s dětmi až do března.

Za zavazadla odpovídá přepravce

Ztracené, poškozené nebo zpožděné zavazadlo vám proplatí letecká společnost. Podle mezinárodní úmluvy můžete počítat až s 35 tisíci korunami. Na větší částku se můžete připojistit u pojišťovny nebo pomocí dodatečného poplatku u přepravce.

Jak dlouho to trvá?
Přepravci mají běžně na vyřízení vaší reklamace až 30 dní.

Ztracené, nebo zpožděné?
Podle přepravců je nejčastější doba zpoždění maximálně dva až tři dny a za ztracené se považuje až při zhruba měsíčním zpoždění. Základní oblečení a kosmetiku si můžete při zpoždění zavazadla nakoupit a v reklamačním řízení si jenechat aerolinkou proplatit. Některé aerolinky dávají při zpoždění zavazadla i jednorázové odškodnění.



Autor:  Mirka Dvořáková

Přečtěte si
mekanik
5. 1. 2015 • 02:02

zm.rd-další tchurák

mord
4. 1. 2015 • 23:55

něžný hlupák

mekanik
4. 1. 2015 • 17:49

kreten666-buzerante smrdíš

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.