Petr Čtvrtníček 
a Jan Potměšil: Osm měsíců za falešné policajty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Petr Čtvrtníček 
a Jan Potměšil: Osm měsíců za falešné policajty!

Herci se zpovídali ze svých »srandiček«.
Herci se zpovídali ze svých »srandiček«. (Foto Aha! – Jiří Pitrof, reprofoto ČT)

Nevinný žert pro dobrou věc se jim vymkl z ruky. Herci Petr Čtvrtníček (50) a Jan Potměšil (48) dostali včera za policejní scénku, při které zastavený řidič dostal infarkt, podmíněný trest 8 měsíců s odkladem na 18 měsíců. Čtvrtníček se na místě odvolal.

„Nezbývá nám než žalovat Českou televizi za to, že nás do tohohle uvrhla, “ komentoval Čtvrtníček. Spolu s kolegou Potměšilem, produkčním Jiřím Kounickým a režisérem Tomášem Svobodou byl obžalován za natáčení klipu pro Konto BARIÉRY v srpnu 2012 pod taktovkou ČT.

„Jednali, jako by byli policisté, čímž se dopustili trestného činu přisvojení pravomoci úřadu,“ zněl rozsudek soudkyně Markéty Bidnerové. Druzí dva se scének neúčastnili a byli zproštěni obvinění. Za infarkt kontrolovaného řidiče prý nemohli. „To se podle znaleckého posudku mohlo stát kdykoli,“ prohlásila soudkyně. Verdikt je zatím nepravomocný.



Přečtěte si
podlesni
14. 10. 2014 • 21:59

Ti dva jednali podle schváleného scénáře, že je to celé nevkusné, to je jiná věc. Ale oni vzali roli a tu zahráli zřejmě až moc dobře. Někdo to musel napsat, jiný schválit, jiný je oblékl a namaskoval... Takže buď všichni, nebo nikdo, ten rozsudek není správný. Jestli chyběla nějaká povolení, to není věc herců.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.