Kuchař Babica přiznal: Hořela mi kuchyně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kuchař Babica přiznal: Hořela mi kuchyně!

I Jiří Babica někdy šlápne vedle.
I Jiří Babica někdy šlápne vedle. (ara )

Jiří Babica si na rozdíl od svého kolegy Zdeňka Pohlreicha zakládá na tom, že vaří pro obyčejné lidi obyčejnou nenáročnou kuchyni. Často jim radí, jaké ingredience se dají nahradit jinými a sklízí proto od Pohlreicha posměch a jednu urážku za druhou. I přesto se však nezdráhal podělit o své největší trapasy, které se mu během jeho kariéry kuchaře staly.

Nikdo není dokonalý. O tom se přesvědčil i Zdeněk Pohlreich, když ho paparazzi načapali s milenkou. Pár pěkných trapasů se ale přihodilo i jeho rivalovi – nováckému kuchaři Jiřímu Babicovi. A zatímco Pohlreich svou milenku dlouho tajil, Babica o svých trapasech promluvil raději dobrovolně.

„Moje šichta v Německu začala tak, že vybouchla fritéza a kuchyň začala hořet. Jídlo mi pokropili hasícím přístrojem a podnik zavřeli na tři dny,“ vzpomíná Babica v rozhovoru pro magazín Dnes. Tím ovšem přehled jeho trapasů nekončí.

„V jednom podniku mě požádali, abych jim na večer přišel vařit. Dorazil jsem ve čtyři, v šest bylo všechno přichystané, a tak čekám. A v sedm nic, v osm nic…jen jsem za sebou pořád slyšel jakési »tak, tak,tak«. Najednou přijel číšník na kolečkových bruslích a ptá se, kde je jídlo. Já mu říkám, že v hospodě nikdo není a on na mě, že hospoda je narvaná. Tak jsem se ptal, kde jsou nějaký objednávky. A on odpoví, že mi je posílají tím přístrojem. Ohlédnu se a z toho přístroje, co dělal to »tak, tak,tak«, čouhalo asi patnáct metrů objednávek,“ směje Babica a přidává k dobru ještě jednu z historek.

„Vzpomínám si ještě, jak jsme dělali v hospodě mexický týden a naložili do vody padesát kilo červených fazolí. Když jsme se ráno vrátili, byly úplně všude, protože šíleně nabobtnaly,“ přiznává populární kuchař, že ani jemu se začátečnické nehody v kuchyni nevyhnuly. Proto až vám se něco v kuchyni nepodaří, rozhodně nevěšte hlavu a vzpomeňte si, že se může nějaký ten karambol stát i skutečným profíkům.

ČTĚTE TAKÉ:

VIDEO Babica znovu útočí na Pohlreicha: Ve svém podniku lidi okrádá!

Kuchař Zdeněk Pohlreich - Opustil manželku! Kvůli milence

Kuchař Pohlreich: Útěk z televize kvůli milence?

Koření Zdeňka Pohlreicha: 674x TY VOLE! Prima zatím pořad Ano, šéfe! přesouvat nebude... Kulinářská show Na nože! Pohlreich už finišuje!

Šéf Zdeněk Pohlreich: Z drsňáka je prvorepublikový slušňák!

Zdeněk Pohlreich: Kšeft za statisíce! Vaří přes přes telefon

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.