FOTORECEPT: Kuřecí vývar s pažitkovým svítkem
Kuřecí vývar nemusí mít vždycky obyčejnou a tradiční chuť. Můžete ho podávat například s pažitkovým svítkem. Na jeho přípravě není nic těžkého, zvládne to opravdu každý. Jedná se o zapečené těsto z vyšlehaných bílků, mouky, pažitky a žloutků. Po upečení se svítek nakrájí a podává se přelitý kuřecím vývarem.
Co potřebujete doma: Metla, dvě misky, formička (malá zapékací miska), hrnec
Energetická hodnota: 600 kJ
Ingredience:
* kuřecí vývar
* polohrubá mouka
* vejce
* mrkev
* celer
* slunečnicový olej
* pažitka
* sůl
* pepř
Postup:
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Oddělte bílek od žloutku. Žloutek promíchejte s moukou a nasekanou pažitkou.
2. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně vmíchejte do těsta. Osolte a opepřete dle chuti.
3. Formičku vymažte olejem a vlijte do ní těsto. Pečte po dobu 10 minut.
4. Nechte vařit vývar na mírném ohni. Nakrájejte petržel a celer na nudličky a vařte ve vývaru asi 5 minut.
5. Po upečení vyklopte svítek a nakrájejte ho na kostky.
6. Svítek podávejte přelitý polévkou.
Tento fotorecept byl vytvořen ve spolupráci s portálem Vaříme.cz.