PROSTŘENO: Hruškový závin s marcipánem podle Jana Kopeckého

Do poněkud syrového bytu pozve své čtyři soupeřky nervózní mladík Jan. Jediný muž týdne se těší na ženy, a to mu vyjde.
Hruškový závin s marcipánem podle Jana Kopeckého
Potřebujete:
2 pláty listového těsta • 8 hrušek (oloupaných a zbavených jádřinců) • šťáva z jednoho citronu • krupicový cukr dle potřeby • špetka tlučeného hřebíčku • 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku • 50 g marcipánu nakrájeného na kostičky • 50 g mandlí loupaných – nasekaných nahrubo • 1 vejce na potření • moučkový cukr na poprášení • šlehačka k podávání
Postup:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Hrušky nakrájejte na plátky, pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědly a nebyly tak mdlé. Smíchejte je s cukrem, špetkou hřebíčku, pudinkovým práškem, marcipánem a mandlemi. Směs rozdělte na rozválené pláty těsta. Jeho okraje potřete vejcem a zaviňte spojem dolů. Položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a povrch těsta lehce propíchejte, aby mohla unikat pára. Před podáváním dezert poprašte moučkovým cukrem a ozdobte šlehačkou.