PROSTŘENO: Roláda s malinovým přelivem podle Petry Juřicové

Bývalá servírka Petra je nervózní a roztěkaná, ale také vysmátá a zkušená kuchařka a hostitelka. Takže sice zapomene vepřové závitky před obložením potřít hořčicí nebo po upečení hned srolovat piškotovou roládu, ale zvládne to promptně napravit.
Roláda s malinovým přelivem podle Petry Juřicové
Potřebujete:
5 vajec, • 5 lžic hladké mouky, • 5 lžic cukru, • 2 lžíce kakaa, • 2 lžíce oleje
Krém:
400 ml smetany ke šlehání, • maliny
Dip:
1 zakysaná smetana, • 1 vanilkový cukr
Postup:
1. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Pět žloutků umícháme s cukrem, moukou a kakaem. Z bílků si vyšleháme sníh, vše opatrně promícháme a vložíme na plech na pečicí papír. Dáme péct na deset minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
2. Mezitím si ušleháme dobře vychlazenou šlehačku.
3. Ještě teplou roládu stočíme.
4. Následně potřeme ušlehanou smetanou a poklademe částí malin. Roládu zatočíme.
5. V hrnci zbylou část malin zahřejeme, přidáme cukr a umícháme záliv.
6. Ze zakysané smetany a cukru umícháme dip, kterým roládu ještě ozdobíme.