PROSTŘENO: Crème brûlée a sladká taštička podle Petry Krejčí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

PROSTŘENO: Crème brûlée a sladká taštička podle Petry Krejčí

Crème brûlée a sladká taštička podle Petry Krejčí
Crème brûlée a sladká taštička podle Petry Krejčí  (FTV Prima)

Slavný francouzský krém se povedl a ovocná taštička byla též chutná – a horká.

 

Crème brûlée a sladká taštička podle Petry Krejčí

Potřebujete:

Crème brûlée

6 žloutků • 150 g cukru • 2 vanilkové lusky • 600 ml smetany • 5 lžic třtinového cukru

Sladká taštička 

1 listové těsto • ovoce dle chuti • 1 vanilkový cukr • 1 vajíčko

Postup:

Crème brûlée: Žloutky utřeme s cukrem. Vanilkový lusk rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Necháme vychladnout, vyjmeme vanilkový lusk a vmícháme do utřených žloutků. Při tření nám nesmí vzniknout pěna.

2. Směs nalijeme do zapékacích misek a pečeme asi hodinu při 100°C (ve vodní lázni). Krém by neměl zůstat tekutý, avšak ani nesmí zcela ztuhnout. Správná konzistence by měla být třaslavý krém, který necháme vychladnout a ztuhnout až dvanáct hodin.

3. Před podáváním posypeme třtinovým cukrem a opálíme cukrářskou pistolí nebo jen chvilku pod rozpáleným grilem v troubě, aby vznikla na vrchu zlatavá krustička.

4. Z vyváleného listového těsta si vykrájíme čtverečky, které naplníme ovocem, posypeme vanilkovým cukrem a vytvoříme taštičky. Pečeme v troubě asi 30 minut při 190°C. Pět minut před koncem pečení potřeme rozšlehaným vajíčkem a dopečeme do zlatova.

Žloutky utřeme s cukrem. Vanilkový lusk rozpůlíme a spolu se smetanou přivedeme k varu. Necháme vychladnout, vyjmeme vanilkový lusk a vmícháme do utřených žloutků. Při tření nám nesmí vzniknout pěna.

2. Směs nalijeme do zapékacích misek a pečeme asi hodinu při 100°C (ve vodní lázni). Krém by neměl zůstat tekutý, avšak ani nesmí zcela ztuhnout. Správná konzistence by měla být třaslavý krém, který necháme vychladnout a ztuhnout až dvanáct hodin.

3. Před podáváním posypeme třtinovým cukrem a opálíme cukrářskou pistolí nebo jen chvilku pod rozpáleným grilem v troubě, aby vznikla na vrchu zlatavá krustička.

4. Z vyváleného listového těsta si vykrájíme čtverečky, které naplníme ovocem, posypeme vanilkovým cukrem a vytvoříme taštičky. Pečeme v troubě asi 30 minut při 190°C. Pět minut před koncem pečení potřeme rozšlehaným vajíčkem a dopečeme do zlatova.

Crème brûlée a sladká taštička podle Petry Krejčí

Autor:  onl

joudajoudovy
22. 3. 2014 • 15:52

tato ubozacka, s vysokym sebevedomim, prisla vyhrat za kazdou cenu. ac sama nic nepredvedla a pekne se ztrapnila, jedine cim oplivala, byla neobjektivni kritika a naucene kulinarske vyroky. jedno je pozitivni, alespon jeji okoli pozna jeji charakterove vlastnosti, ostre lokty a vpred pres mrtvoli a likvidaci.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.