PROSTŘENO: Nepečený čokoládový sen podle Dominiky Bialoňové

Tento pohár byl vděčně přijat. K čokoládě se hodí pikantnější, kyselejší ovoce.
Nepečený čokoládový sen podle Dominiky Bialoňové
Potřebujete:
• 400 ml smetany ke šlehání • 250 g mascarpone • 100 g hořké čokolády • půl balení vanilkového cukru • sezónní nebo mražené ovoce • čokoládové hoblinky a čerstvá máta na ozdobu
Postup:
150 ml smetany přivedeme k varu, pozvolna v ní rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Zbytek smetany vyšleháme v pevnou šlehačku. Mascarpone podle chuti osladíme, vymícháme a spojíme se šlehačkou. Tento smetanový krém rozdělíme na dvě poloviny.
Do první vmícháme dvě lžíce čokoládového krému a hmotu rozdělíme do pohárů. Pak rozdělíme do pohárů zbylý čokoládový krém. Přidáme ovoce dle chuti a pohár zakončíme bílým krémem. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a čerstvou mátou. Dáme vychladit do ledničky.