PROSTŘENO: Pečené papriky se sýrem a pečivem

Hančiny recepty jsou sestaveny podle zásad bezlepkové diety, kterou musí dodržovat.
Bezlepkové pečené papriky se sýrem a pečivem
Potřebujete:
Bezlepkové pečené papriky se sýrem a pečivem podle Hany Wagnerové
Pečené papriky:
8 rovných paprik (kapií), nejlépe různobarevných • 100 g eidamu • 100 g nivy • 1 hermelín • ochucená bylinková sůl
Domácí pečivo:
350 g mouky • 2 lžíce pohankových klíčků (lámanka) • 2 lžíce jáhlových vloček • 1 malá lžička soli • 2 vejce • 3 lžíce oleje • hrst slunečnicových nebo lněných semínek • 4 g xantanové gumy (guma guar) – lze nahradit troškou prášku do pečiva • oregano • 1 kvasnice • špetka cukru
Postup:
1. Pečené papriky: Papriky omyjeme, rozpůlíme na lodičky a očistíme. Lehce uvnitř osolíme a naplníme sýrem. Do každé lodičky dáme jiný druh sýra. Plech pokryjeme pečicím papírem a vše vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 20–30 minut, nutno hlídat, aby se nespálila slupka!
2. Pečivo: Do mouky přidáme pohankové klíčky, jáhlové vložky, sůl, vejce, olej, xantinovou gumu nebo prášek do pečiva a oregano. Vše promícháme. Vlijeme připravený kvásek, který jsme si udělali z 0,25 l vlažné vody, kam jsme rozdrobili kvasnice, přidali trochu cukru a nechali tzv. vzejít. Směs s kváskem dlouho hněteme. Na závěr přidáme slunečnicová semínka. Lžičkou tvarujeme bochánky, které na plechu nemáme trošku nakynout.