PROSTŘENO: Broskev plněná kuřecím masem podle Jitky Přindišové
I když dvojnásobná vdaná maminka z rodinného domu v Dolanech přiznává, že často nevaří, začne slibně. Koktejl v podobě ovocné bomby bude vypadat jako nejlépe zvládnutý úkol týdne. Ale „první vyhrání z kapsy vyhání“, bojí se nervózní Jitka, která místo polévky raději připraví dva předkrmy.
Broskev plněná kuřecím masem podle Jitky Přindišové
Potřebujete:
5 kompotovaných a scezených broskví • 150 g sýru lučina • 1 jablko • 1 mrkev • 1 kuřecí prso • polévkové koření • 1 lžíce sterilovaného celeru • 2 lžíce bílého jogurtu • 1 citron • sůl a pepř
Postup:
Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky, osolíme, opepříme, okořeníme a osmahneme na oleji, necháme vystydnout. Také je můžeme povařit ve vodě s polévkovým kořením a potom naporcovat. Po vychladnutí přimícháme jogurt (nebo majonézu), nastrouhanou mrkev a jablko, celer. Dochutíme citronovou šťávou a kořením, je-li třeba, a úhledně navrstvíme do půlek broskví.