PROSTŘENO: Polévka minestrone podle Martiny Štvrtecké
V pořadu Prostřeno se tentokrát sešla jihočeská parta. Druhou kuchařkou je mladá Martina, která žije v rodinném domečku se svými rodiči, snoubencem a pejskem. Hostům se mimo jiné rozhodla připravit i polévku minestrone podle ne úplně tradičního receptu.
Netradiční polévka minestrone
Potřebujete
2 mrkve • 1 cibule • 1 petržel • 2 rajčata • 1 cuketa • 1 konzerva loupaných rajčat • 200 g fazolových lusků • 1 brambor • parmazán • sůl, pepř
Postup:
Do hrnce dáme vařit mrkve, petržel a cibuli s kořením. Mezitím si nakrojíme a spaříme rajčata, která poté oloupeme. Zeleninu z vývaru vyndáme a nakrájíme na menší kousky a přidáme nakrájenou cuketu a rajčata, necháme vařit doměkka, pak přidáme konzervu a rozmixujeme. Do polévky nastrouháme bramboru pro zahuštění a přidáme fazolové lusky. Polévku dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podáváme s parmazánem, který nastrouháme na hoblinky.