Osvědčené rychlovky: Polévka z paprik a rajčat podle Ivany Černé
Určitě to znáte - přijdete domů, máte hlad, ale nechcete se uplně přecpávat. Co s tím?
Polévka z paprik a rajčat podle Ivany Černé
Potřebujete:
4 papriky (2 žluté + 2 zelené) • 1 jarní cibulku • 1 lžíci oleje • 2 lžíce másla • 1 plechovku sterilovaných rajčat • 800 ml drůbeží vývar • sůl • mletý pepř • cukr • mletou skořici • 180 g uvaření rýže • tavený sýr nastrouhaný • zakysanou smetanu
Postup:
Cibulku omyjeme a nasekáme, přidáme omyté papriky, pokrájené na nudličky a orestujeme. Přilijeme sterilovaná rajčata a asi 800 ml vývaru. Povaříme cca 25 minut. Z polévky dáme stranou několik kousků rajčat a vše rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, špetkou skořice a podle chutí přidáme cukr.
Přidáme smetanu (ale není nutné) a uvařenou rýži. Polévku dáme do misek, ozdobíme rajčaty z polévky a strouhaným taveným sýrem.